Workshop – Vilda ätbara växter

Njut av vilda växter på din tallrik  

Datum: 3 augusti 2019

Kursen syftar till att lära ut hur man kan använda vilda ätbara växter i sin vardagliga matlagning. Vi börjar med en vandring i naturen där vi lär oss hur man identifierar och plockar olika växter. Efteråt flyttar vi oss till köket där vi går igenom hur man kan använda vilda växter i olika måltider. Kursen avslutas med en trerätters meny som vi har lagat med växter som vi har plockat. 

Att låta sig engageras i vild mat tar fram din äventyrliga själ, ökar motivationen till att bli mer självförsörjande, och uppfyller önskan att knyta an mer med jorden och dess gåvor. Den stakar ut vägen till att studera vidare i plantornas värld, att bli en undersökare, en detektiv av plantornas hemliga liv.

Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som har kunskap om ätbara vilda växter sedan tidigare.

Du kommer att lära dig:

·        Hur man identifierar och använder minst 20 vilda ätbara växter

·        Säkerhetsregler som man måste vidta när man samlar vilda växter

·        Var och när man letar efter vilda ätbara växter

·        När du kan hitta dem. Växternas växtcykel och hur man kan hitta vilda ätbara växter hela året.

·        Vilka delar av växten kan användas som mat och hur man väljer de godaste delarna

·        Hur man använder vilda växter i matlagning (sallader, wok, soppor, pesto, paj och drycker)

·        Hälsomässiga fördelar med vilda växter.

Så här säger några av tidigare deltagare:

”Mycket kunnig och inspirerande kursledare”
”Superkul, spännande och lärorikt”
”Jättespännande med matlagningen. En kul avslutning – mätt och belåten!”
”Kursledaren är helt fantastisk! Inspirerande, kunnig och tillmötesgående”
”Detta är något vi borde lära oss i skolan – helnöjd!

Kursledare: Agata Bielska, Meadow Lab, foraging and wild food educator, plant-basedchef, fermentation expert, real and sustainable food activist, founder of Meadow Lab. Idea of Meadow Lab is to invite you to:

·         experience old way of living which include foraging for edible and medicinal plants and mushrooms, natural techniques of preserving and preparing food.

·         connect more deeply with one’s immediate environment and, with their deep roots.

·         explore old knowledge that is valuable for modern human.

Human existence have been dependent offoraging and preserving food from the beginning of its existence. Fermentationis probably the oldest preservation technique and, is an important part of foodheritage in cultures from all around the world.

När: Lördagen den 3 augusti 2019
Tider: Kl 10-16
Plats: Ecotopia på Österlen
Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl gemensam måltid: 750:-
Språk: Engelska med svenska växtnamn
Mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330814

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss.