Njut av vilda växter på din tallrik
Datum: 12 oktober 2019
Kursen syftar till att lära ut hur man kan använda vilda ätbara växter i sin vardagliga matlagning. Vi börjar med en vandring i naturen där vi lär oss hur man identifierar och plockar olika växter. Efteråt flyttar vi oss till köket där vi går igenom hur man kan använda vilda växter i olika måltider. Kursen avslutas med en middag som vi har lagar med växter som vi plockat.
Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som har kunskap om ätbara vilda växter sedan tidigare.
Du kommer att lära dig:
· Hur man identifierar och använder minst 10 vilda ätbara växter
· Var och när man letar efter vilda ätbara växter
· När du kan hitta dem (växternas växtcykel och hur man kan hitta vilda ätbara växter under hela året)
· Vilka delar av växten kan användas som mat och hur man väljer de godaste delarna
· Hur man använder vilda växter i matlagning (sallader, wok, soppor, pesto, paj och drycker)
· Hälsomässiga fördelar med vilda växter
· Säkerhetsregler som man måste vidta när man samlar vilda växter
Så här säger några av tidigare deltagare:
”Mycket kunnig och inspirerande kursledare”
”Superkul, spännande och lärorikt”
”Jättespännande med matlagningen. En kul avslutning – mätt och belåten!”
”Kursledaren är helt fantastisk! Inspirerande, kunnig och tillmötesgående”
”Detta är något vi borde lära oss i skolan – helnöjd!
Kursledare: Agata Bielska, Meadow Lab, foraging and wild food educator, plant-basedchef, fermentation expert, real and sustainable food activist, founder of Meadow Lab. Idea of Meadow Lab is to invite you to:
- experience old way of living which include foraging for edible and medicinal plants and mushrooms, natural techniques of preserving and preparing food.
- connect more deeply with one’s immediate environment and, with their deep roots.
- explore old knowledge that is valuable for modern human.
Human existence have been dependent offoraging and preserving food from the beginning of its existence. Fermentationis probably the oldest preservation technique and, is an important part of foodheritage in cultures from all around the world.
När: Lördagen den 12 oktober 2019
Tider: Kl 10-16
Plats: Ecotopia på Österlen
Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl gemensam måltid: 750:-
Språk: Engelska med svenska växtnamn
Mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330814