Workshop – Vilda grönsaker

”Ogräsmatlagning” med Anita på Börringekloster Fullbokad

Datum: 23 juli 2020

Anita är krögaren och kocken som brinner för är att använda naturen i sin matlagning. Hon driver Anita på Börringekloster där hon lagar hälsosam mat inte bara av ekologiska närodlade produkter utan även med ”ogräs” och vilda örter. Naturens många smaker kirskål, ängssyra, groblad, rölleka … är hennes stora inspirationskälla och kanske även din i morgon?

Ju mer jag använder av det vilda ju mindre tär jag på naturen

Denna workshop handlar om matlagning med ”ogräs” och vilda växter. Anita delar med sig av sin erfarenhets- och yrkeskunskap både vad det gäller att känna ingen och plocka vilda ätbara växter men framförallt hur man tillagar dom. Efter hennes introduktion går man ut med korgar och botaniserar. Därefter är det dags för en gemensam ”ogräsfika” innan själva matlagningen. Slutligen avnjuter man en gemensam måltid i kokkonstens anda.

Välkomna att hämta inspiration både från Anita och naturen med alla sina härliga smaker!

Anita Zieme är kocken och krögaren som driver Anita på Börringekloster, en mat och kulturupplevelse utöver det vanliga. Anita lagar hälsosam mat av ekologiska närodlade produkter samt “ogräs” och vilda örter. Vällagad mat med stor portion kärlek, kreativitet och konstnärlighet. Hon brinner för att använda naturen i matlagning. Dessa smaker är hennes stora inspirationskälla. Kirskål, ängssyra, groblad, tagetes och rölleka är exempel. När mina barn var små sa jag att det var pizzakrydda i maten men det var nässlor, skrattar Anita.

När: Torsdagen den 23 juli 2020
Tider: Kl 10-16
Plats: Ecotopia på Österlen
Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl gemensam måltid: 750:-
Mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330814

I samverkan med
logo

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 betalar vi tillbaks din inbetalning.