Workshop – Mjölksyrning

Lär dig mjölksyra grönsaker  – Fullbokad

Mjölksyrning är den äldsta och hälsosammaste tekniken för konservering av mat.

Dessutom skapar mjölksyrningen unika smakar och gör så att maten smakar mer, och gör att livsmedlet får en lång hållbarhet. Börja skapa läckra mjölksyrade produkter som kommer att förbättra din hälsa och ditt välbefinnande!

Lär dig hur du fermenterar grönsaker i många olika varianter!

Under workshopen kommer du att lära dig:

– hur man börjar mjölksyra grönsaker

– hur man gör olika variationer av surkål, kim-chi, mjölksyrade pickles

– vilka vilda ätliga växter som kan läggas till din surkål eller kim-chi för ännu mer hälsofördelar

– viktiga säkerhetsregler

– allt om utrustningen

Workshopen består av:

– teoretisk introduktion,

– provsmakning av mjölksyrade produkter,

– praktisk del – göra 2 burkar av mjölksyrade grönsaker att ta med,

– tid för frågor och diskussioner.

Varje deltagare får ett häfte med recept och praktiska tips

Ta med dig två burkar för att ta hem dina mjölksyrade grönsaker . Den perfekta storleken på burken kommer att vara cirka 1 l (både metal och glaslock är bra).

Så här säger några av tidigare deltagare:

”Mycket kunnig och inspirerande kursledare”
”Superkul, spännande och lärorikt”
”Jättespännande med matlagningen. En kul avslutning – mätt och belåten!”
”Kursledaren är helt fantastisk! Inspirerande, kunnig och tillmötesgående”
”Detta är något vi borde lära oss i skolan – helnöjd!

Kursledare: Agata Bielska, Meadow Lab, foraging and wild food educator, plant-basedchef, fermentation expert, real and sustainable food activist, founder of Meadow Lab. Idea of Meadow Lab is to invite you to:

  • experience old way of living which include foraging for edible and medicinal plants and mushrooms, natural techniques of preserving and preparing food.
  • connect more deeply with one’s immediate environment and, with their deep roots.
  • explore old knowledge that is valuable for modern human.

Human existence have been dependent offoraging and preserving food from the beginning of its existence. Fermentationis probably the oldest preservation technique and, is an important part of foodheritage in cultures from all around the world.

När: Söndagen den 4 oktober 2020 Fullbokad
Tider: kl 10-16
Plats: Ecotopia på Österlen
Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl gemensam vegansk måltid: 750:-
Språk: Engelska (med Agata förstår och talar lite svenska) 
Mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330814 

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 betalar vi tillbaks din inbetalning.