Kurs – Bygg hållbart Tinyhouse

Kom igång med ditt Tiny House!

Manuel och Molle hjälper dig att planera ditt alldeles unika tiny house.

Datum: 21-23 maj 2020 Nytt datum: 21-23 augusti 2020


Mobila hus skapar en friare form av boende som både gynnar naturen, klimatet, plånboken och själen. Det mobila och småskaliga ekohuset hör den hållbara framtiden till. Men även att förverkliga egna föreställningar och drömmar, leva energisnålt och att bygga sin egen bostad som man sedan tar med sig när man flyttar.

I kursen behandlas alla delar i byggprocessen: hur du planerar & ritar ditt hus, hur du hittar rätt lösning för vatten, el och värme, samt vilka olika naturvänliga material du kan använda. Du kommer att lära dig hur ett tiny house är uppbyggt: från underrede till stomme, isolering, väggar, golv, tak, fönster & dörrar.

Exempel på frågor som besvaras i kursen:

  • Vad skall man tänka på när man planerar och ritar sitt hus?
  • Hur ser reglerna för uppställning ut?
  • Och vad gäller när man vill flytta sitt tiny house på vägarna?
  • Är det möjligt att bli helt off-grid?
  • Och vad kostar det att bygga ett tiny-house egentligen?

…och mycket mer!

Manuel startade företaget Vagabond Haven år 2017 och planerar och säljer nu tiny houses för kunder i hela Skandinavien och Europa. Molle däremot bygger sitt eget tiny house och dokumenterar hela resan. Du får höra Molle berätta om sin byggprocess, se videofilmer och guidas i olika övningar för att stärkt kunna genomföra ditt eget projekt.  Om han inte har flytta in kursen börjar får vi besöka hans så gott som färdigställda tiny house på gården där han bor. Manuel och Molle delar med sig av sina erfarenheter både om de misstag de har gjort och vad som fungerar bra.

Första kvällen inleder Molle med övningar som hjälper dig att visualisera ditt unika tiny house. Detta både för att ge dig en inre orientering under kursen och som stöd för att efter kursen manifestera din dröm.

I kursen ingår ytterligare en inspirationskälla nämligen en live-presentation av ekostugbyggen på Ecotopia med olika byggmaterial, recycling- och energilösningar.

Kursen innefattar också en workshop då du får bygga en del av en vägg, för att se hur den konstrueras på ett bra sätt.

Kommentar från en kund till Vagabond Haven:

Mitt underbara lilla hus på hjulets Petersilie byggdes av vad som idag är Vagabond Haven. Jag trivdes verkligen med att diskutera om mina idéer om hur man ska leva mitt självbiografiska forskningsprojekt ”Textile Farming” och hur man ska utforma, planera och bygga en lämplig miljö för den. För mig var Vagabond Haven det perfekta valet på grund av den låga väntetiden, samrådet och friheten att vara inblandade i processerna. Jag är mycket nöjd med resultatet och kan därför varmt rekommendera Vagabond Haven som ett kompetent företag som arbetar samvetsgrant och passionerat”

Mötet med en professionell byggare och en DIY-Byggare (Do-it-yourself) med praktiska exempel från deras vardag får denna kurs att både bli lärorik och spännande!

Manuel Kohout, Vagabond Haven med en mångfacetterad bakgrund som både naturvårdsbiolog, författare, snickare och trädgårdsmästare är entreprenören med en brinnande entusiasm för att uppfinna eller återuppfinna ett friare, lyckligare och mer hållbart levnadssätt. Han älskar att driva projekt, att skapa & vara kreativ, att resa & bygga. År 2017 slog han ihop dessa passioner, och företaget Vagabond Haven föddes som sedan dess tillverkar naturvänliga och mobila hus.

Molle Nifkin, Elohimma Tinyhouse är en experimentiell allkonstnär och producent. Med stöd av sin far bygger han ett hem och studio Elohimma Tiny House på gården där han bor i ett kollektiv på Österlen. Molle delar med sig av dokumentationerna och den emotionella resan att bygga sitt eget Tiny House som går att följa. Detta för att inspirera andra att följa sina drömmar och skapa sina egna liv. Molles egen dröm är att skapa en community med likasinnade för att leva nära naturen och kunna göra sin musik.

När: Nytt datrum: Fredag 21-söndag 23 augusti 2020
Tider: Fredag kl 18-ca. 21 (gemensam middag kl 18.30), lördag 9.30-18 och söndag 9-16
Plats: Ecotopia på Österlen

Inga förkunskaper krävs.
Kursintyg erhålles

Kurskostnader (inkl 25% moms) inkl. vegetariska/veganska/rawfood måltider och fika:
A. Utan boende 2350:-
B. Med boende i eget tält på Ecotopia 2400:-
C. Med boende med servicehus två nätter 2650:-
D. Med boende inkl kök, wc o dusch två nätter 2750:-
Rabatt: 250:- för studenter o pensionärer (1 person)

För mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 betalar vi tillbaks din inbetalning.

I samverkan med:

Elohimma