Kurs – Bygg hållbart Tinyhouse

Kom igång med ditt Tiny House!

Ajuna och Molle hjälper dig att planera ditt alldeles unika tiny house.


Datum:
21-23 maj 2020 Nytt datum: 21-23 augusti 2020


Mobila hus skapar en friare form av boende som både gynnar naturen, klimatet, plånboken och själen. Det mobila och småskaliga ekohuset hör den hållbara framtiden till. Men även att förverkliga egna föreställningar och drömmar, leva energisnålt och att bygga sin egen bostad som man sedan tar med sig när man flyttar.

I kursen behandlas alla delar i byggprocessen: hur du planerar och ritar ditt hus, hur du hittar rätt lösning för vatten, el och värme, samt vilka olika naturvänliga material du kan använda. Du kommer att lära dig hur ett tiny house är uppbyggt: från underrede till stomme, isolering, väggar, golv, tak, fönster och dörrar.

Exempel på frågor som besvaras i kursen:

  • Vad skall man tänka på när man planerar och ritar sitt hus?
  • Hur ser reglerna för uppställning ut?
  • Och vad gäller när man vill flytta sitt tiny house på vägarna?
  • Är det möjligt att bli helt off-grid?
  • Och vad kostar det att bygga ett tiny-house egentligen?
  • Vad behövs och var skaffar man material?
  • Var skall jag börja?

…och mycket mer!

Ajuna driver ”Ajuna Snickeri och Design” med sin långa yrkeserfarenhet inom både gammeldags och modern byggnadskonstruktion och en passion för dome-struktioner i trä. Gå gärna in och titta på de domebyggnader han har byggt i Danmark och Norge.

Molle bygger sitt eget tiny house och dokumenterar hela resan. Du får höra Molle berätta om sin byggprocess, se videofilmer och guidas i olika övningar för att stärkt kunna genomföra ditt eget projekt.  Om han inte har flyttat innan kursen börjar får du besöka det så gott som färdigställda tiny house på gården där han bor.

Ajuna delar med sig av sina yrkes- och Molle av sina självbyggarerfarenheter. Mötet med en professionell byggare och en DIY-Byggare (Do-it-yourself) med praktiska exempel från deras vardag får denna kurs att både bli lärorik och spännande!

Första kvällen inleder Molle och Ajuna med att hjälper dig att visualisera ditt unika tiny house. Detta både för att ge dig en inre orientering under kursen och som stöd för att efter kursen manifestera din dröm.

Workshop/Kursen innefattar även en tydlig genomgång ute i verkstaden av konstruktioner och de viktigaste delarna du behöver känna till samt vilka verktyg som används och hur.

Hur skall ditt tinyhouse se ut?

 

Ajuna MöllerAjuna Snickeri och Design. Ajuna är utbildad snickare 1993 och egen företagare sedan 2002. Han är bosatt på Österlen. Efter många olika designprojekt vill Ajuna göra det mer tillgängligt för människor att bygga och bo i Tinyhouses. Detta eftersom inget känns mer meningsfullt för honom som att bo i en överkomlig och hållbar bostad. På så vis frigörs resurser och tid till det inre mötet och med sina nära men även till odling eller någon annat som känns angeläget, menar han. Han vill inspirera till självhushållande Tinyhouse-enheter för en flexibel och hållbar framtid.

Molle Nifkin, Elohimma Tinyhouse är en experimentiell allkonstnär och producent. Med stöd av sin far bygger han ett hem och studio Elohimma Tiny House, på gården där han bor i ett kollektiv på Österlen. Molle delar med sig av dokumentationerna och sin emotionella resa. Detta för att inspirera andra att följa sina drömmar och skapa sina egna liv gärna på hjul. Molles egen dröm är att skapa en community med likasinnade för att leva nära naturen och kunna göra sin musik.

När: Nytt datum: Fredag 21-söndag 23 augusti 2020
Tider: Fredag kl 16 -ca. 19, lördag 9.30-18 och söndag 9-16
Plats: Ecotopia på Österlen

Inga förkunskaper krävs.
Kursintyg erhålles

Kurskostnader (inkl 25% moms) inkl. vegetariska/veganska/rawfood måltider och fika:
A. Utan boende 2350:-
B. Med boende i eget tält på Ecotopia 2400:-
C. Med boende med servicehus två nätter 2650:-
D. Med boende inkl kök, wc o dusch två nätter 2750:-
Rabatt: 250:- för studenter o pensionärer (1 person)

För mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

 

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
 
* Obligatoriska fält  

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 betalar vi tillbaks din inbetalning.

I samverkan med:

Elohimma                       Ajuna Snickeri och Design