Föreläsning Online – Hållbar ekonomi

Att prioritera och mäta samhällsnytta


Datum
: 1 oktober 2020 kl 8.30-10.30


”Tänk att leva i en värld där det främsta målet är att bidra till människors och planetens välmående. Hur skulle det kunna se ut?”

Just denna fråga besvarar representanter från ECG (Economy for the Common Good) Sverige denna morgon. ECG är en internationell organisation som vill se ett ekonomiskt system där målet är allmän- och samhällsnytta inom planetens gränser.

Dels arbetar ECG för att skapa dialog kring vilket samhälle och system vi vill välja att skapa och dels vill man med hjälp av ECG-bokslutet hjälpa företag, kommuner och regioner att komplettera sitt ekonomiska bokslut med ett som visar hur mycket man bidrar till samhället i stort.

Under föreläsningen kommer du att:

  • Få lära dig grunderna kring ECG med stor möjlighet att få nya tankar och perspektiv
  • Du kommer få en introduktion till gratisverktyget ECG-bokslutet som kan användas av företagare för att mäta sin samhällsnytta
  • Du kommer att få höra om olika exempel av företag och kommuner som valt att använda ECG-bokslutet där Ecotopia är ett
  • Du kommer att få prata med de andra deltagarna kring vår samhällssystem som det ser ut idag och vilket system vi vill ha i framtiden

I anslutning till föredragen följer en öppen diskussion om en väg till hållbar ekonomi.

Föreläsare:

emmapetersson_IMG_5167_sEmma Dalväg,  har i flera år föreläst om cirkulära affärsmodeller och hållbara former för ekonomi. I hennes arbete som hållbarhetskonsult på Coest processleder hon även kommuners och företags utvecklingsarbeten. Hon är utbildad ECG-konsult och har stor kunskap inom ämnet hållbar ekonomi och god överblick över den senaste utvecklingen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_3234-martin.jpgMartin Behm är varumärkesstrateg med fokus på hållbarhet och samhällsnytta. Han har arbetat på ledande kommunikations- och reklambyråer i mer än två decennier och är idag associated advisor på Forever. Martin är civilekonom från Lunds universitet och har studerat reklam i San Francisco. Han är utbildad ECG-konsult och styrelseledamot i ECG Sverige.

Datum: Torsdagen den 1 oktober 2020
Tid: kl 8.30-10.30
Pris: 111 kr
Betalning:  Swish nummer 0769 452618 Mottagare Karin Malmgren  Text ECG
För mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

Bokning görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka bokningen så får du en bekräftelse av oss
2. Betalning: Swish 0769 452618 Text: ECG

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss.

I samverkan med ecgsverige.se