Söndagsbrunch med Kaleidos Kammarensemble

Musik från Hjärtat – Dansmusik från omkring år 1700

Vegansk brunch med konsert

Datum: 19 april 2020 Nytt datum kommer

Musikens hjärta har slagit länge och förgyllt mångas tillvaro. Så njöt även solkungen Ludvig XIV av den i det berömda slottet Versailles för 300 år sedan. Han älskade konst och kultur, och var dessutom en skicklig dansare! På vilket sätt pulserade dåtidens kungliga musik? Inte som gatumusik vilken ansågs vara vulgär. Hovmusik använde sig av finkänsliga och nyansrika instrument. Dansrytmerna utsmyckades skickligt. Harmoniken är djupgående och förmedlar alla tänkbara känslor som kan drabba en adelsmänniskans hjärta. Och förresten, folkmusikens sväng citerades flitigt, men i parodins förklädnad! Denna tid lämnar efter sig en enorm skattkista med glittrande musikaliska pärlor som bara väntar på att återupptäckas.

Välkommen till en konsert med pulserande berättelser om vemodigt längtande, förkrossande hjärtan och livets solsida, framförda på traversflöjt och viola da gambor!

Kaleidos Kammarensemble har grundats för att ägna sig och utforska tidig musik repertoar, men också för att öppna nya klangvärldar för sina lyssnare. Ensemblen uppträder i varierande besättning. Kaleidos Kammarensemble siktar på att i performance förena personlig tolkning och beraättelse med historiskt välinformerad interpretation, och genom detta förtrolla sin publik, med strängar, klang och hjärta. Besök gärna deras hemsida.

Winnie Bugge Frandsen har studerat traversflöjt på Det Kgl. Danske musikkonservatorium samt absolverat solistklassen hos Wilbert Hazelzet i Amsterdam. Hon spelar framför allt i kammermusikalska sammenhang i Danmark och hela Öresundsregionen, men har också uppträtt som solist i ensembler som BaroqueAros och Camerata Øresund. Winnie har forskat i och publicerat en CD med flöjtmusik från Danmark under åren omkring 1750 – 1800.

Hanna Thiel studerade Viola da Gamba vid University of Arts Bremen 2008 med professor Hille Perl och vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn med Susie Napper. Sedan dess Hanna har jobbat som frilansmusiker på heltid. Hon är efterfrågad som solist, i  kammarmusiksammanhang eller som continuospelare, främst i Skandinavien och Tyskland. Hon har tagit del i ett flertal CD-inspelningar och i danska radiosändningar.

Stefan Holmberg utbildade sig på klassisk gitarr och viola da gamba under 80-talet på Kapellsbergs Musikskola i Härnösand. Numera är Stefan aktiv aktiv som sologambist och bla som medmusikant i Blekinge Barock och Trio Galant

Typ av brunch: Veganskt & rawfood buffé
När: Söndagen den 19 april kl 11-14 Nytt datum kommer
Pris: 180 kr, barn under 10 äter gratis
Mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

Bokning görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka bokningen så får du en bekräftelse av oss.
2. Betalning i kassan på plats.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
* Obligatoriska fält