Workshop – Mathantverk med hampa

HAMPA – Framtidens kulturgröda

Mathantverk – Laga allt från mjölk, smör, biffar och pesto till te


Datum:
4 april 2020

En inspirerande workshop med David Appelgren. David är grundare av sidan Matfusket och Sveriges första Quinoaodlande bonde. Han är ordförande i det Svenska Hampaförbundet. Denna dag handlar om mathantverk av hampa som han själv odlar.

I denna workshop lär du dig att skapa mathantverk av hampa, så som hampasmör och hampamjölk, hampapesto och hampate Bhang (den heliga indiska drycken). Ni lagar även hampabiffar till lunch och avnjuter måltiden gemensamt. Hampabiffar med soltorkade tomater är både en välsmakande och nyttig matkreation!

David är en föreläsare, kursledare, ekojordbrukare mm som tänjer på gränser och tänker utanför ramarna. Han odlar och skapar mathantverk för både kropp och själ och han är bland de få i Sverige som odlar den nu igen lagliga hampan, varav han skapar både mat och dryck.

Fröna i växten har alla de aminosyror och optimalt av de mängder av omega 3, 6 och 9 som vår kropp behöver. Fram tills för hundra år sedan var väldigt många mediciner på apoteken baserade på hampa, och de äldsta medicinska texterna på jorden som skrevs i Kina för 4 500 år sedan handlade om den mytomspunna växten och dess medicinska effekter på människokroppen.

Missa inte temakvällen den 3 april (kvällen innan) om att odla hampa i liten eller större skala. Då inspireras du av mer djupgående och grundläggande hampakunskap och om hur man odlar hampa. Du får ta del av hampans historia, medicinska effekter, den nya lagstiftningen med mera. Hampans fibrer kan förutom till mat, dryck och kosttillskott användas vid husbygge och för att göra ekologiska, miljövänliga kläder samt ekologiskt papper etc.

Välkommen!

Kursledare: David Appelgren flyttade från storstaden till lugnet på landet för sin passion för hälsa, naturen och en ekologisk livsstil. Nu driver han Ombergs ekogård med gårdsbutik vid foten av Omberg vid Vättern i Östergötland. Förutom hampa har den första svenska quinoan skördats på gården. Dessutom har David grundat den populära bloggen Matfusket. Detta för att uppmuntra till mat med hälsosamt innehåll.

När: Lördagen den 4 april 2020, kl 11-15
Plats: Ecotopia på Österlen
Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. gemensam måltid: 680:-
För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814
I samverkan med

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss.