Kurs – Miljövänligt måleri

Vill du lära dig att koka din egen personliga utomhuskulör ?

Välkommen och gör din egen slamfärg

Datum: Lördag den 8 augusti 2020

Slamfärg är en av de äldsta teknikerna att färga en träfasad, klimatsmart, miljövänlig, ogiftig, byggnadsvänlig och enkel att göra själv. Slamfärg är samma som det som kalls (Falu) rödfärg. Ingredienserna är rågmjöl, pigment, järnvitriol och vatten (ibland lite olja). Och värme.

Denna kurs handlar om slamfärgens historik, på vilka ytor färgen är lämplig/olämplig, hur man förbereder underlaget, när det är bäst att måla och annat man skall tänka på. Lite om färgsättning av fasad hinner vi också med.

Under workshopen kokar vi färg på olika sorters mjöl, vi kommer att gå igenom pigmenttyper för slamfärg och du kommer att få möjlighet att göra din ”egen” kulör. Vi målar på provbitar och du får med dig färg hem.

Förutom materialet vi använder på kursen så ingår en pensel av god kvalité.

Kursledare: Maria Attström driver målerifirman Econyans, med färgbutik och har lång yrkeserfarenhet av byggnadsmåleri, färgsättning, färgmaterial och form. Hennes fokus ligger på det estetiska samtidigt som hon utgår från miljövänliga, ekonomiska och långsiktigt hållbara tekniker dvs. måleri med linoljefärg, slamfärg, äggoljetempera, limfärg och kalkfärg. Sedan slutet på 90-talet arbetar hon med miljövänligt måleri, dekorationsmålning och färgtillverkning. Efter flera år som yrkesverksam på ett färgmakeri har hon god erfarenhet av rådgivning och vägledning.

När: Lördag den 8 augusti 2020, kl 10-16.30

Plats: Ecotopia på Österlen

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetarisk lunch och fika: 855:- 
I kursavgiften ingår en pensel lämplig för slamfärg dessutom finns möjligheten att köpa pigment till bra pris.

Begränsat antal deltagare

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814

I samverkan med:

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 betalar vi tillbaks din inbetalning.