Kurs – Hållbar biodling

Nyfiken på biodling?

Låt dig inspireras och berikas av binas fantastiska värld.

Datum: 18 juli eller 3 augusti 2020

Denna kurs ger dig en djupare kunskap och förståelse för honungsbiets unika förmågor. Du får lära dig om deras levnadsvillkor och hur ett samhälle är uppbyggd.

Under dagen ska vi överblicka biåret och beröra förutsättningarna för att bedriva biodling. Vi kommer att prata om olika biprodukter och provsmaka oss fram till vilken sorts honung som blir din favorit. Det kommer också finnas möjlighet att följa med när vi öppnar bikupan och besöka ett bisamhälle och stifta bekantskap med dess invånare.

Kursen vänder sig både till dig som redan blivit frälst och vill veta mer innan du kanske tar steget att gå en nybörjarkurs i biodling och själv bli biodlare, men även till dig som inte vill ha egna bin men vill förstå och veta mer om honungsbiets fantastiska egenskaper. Bin och biodling handlar om så mycket mer än bara honung. Tanken med denna endagskurs är att ge dig ett fortsatt eller nyväckt intresse för bina och värna om dessa små insekter och förhoppningsvis inspirera andra att göra detsamma.

Kursledare: Ise Wentzel Hovmöller driver företaget Hovmöller Bigårdar. Hon har sin certifierade ekologiska biodling på Österlen med säte i Södra Mellby. Ise har gått en 2-årig yrkesutbildning i biodling och har gesällbrev inom sitt yrke. Hon är vice ordförande i Tomelillaortens biodlarförening och ingår även i avelsklubben i Tomelilla.

När: Lördag den 18 juli eller måndagen den 3 augusti 2020, kl 10-17
Plats: Ecotopia
 på Österlen
Kurskostnad (inkl. 25% moms) inkl. vegetarisk lunch och fika: 625:-
Student- och pensionärsrabatt: 75:-
För mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 betalar vi tillbaks din inbetalning.