Temakväll – Hållbar hälsa

Låt maten vara din medicin

– ett föredrag om raw food, optimal näring och hälsa


Datum:
Fredag den 24 april 2020 Nytt datum: Fredagen den 29 maj 2020

Det blir alltmer bevisat att vår västerländska kost leder till sjukdom, inflammation och degenerativa sjukdomar. I detta föredrag får du massor av både kunskap och tips om hur du enkelt kan ändra din kost för att få en bättre hälsa.

Och tips på så många goda och hälsosamma alternativ, som samtidigt gör att maten på jorden räcker till så många fler. Och varför ett ökat intag av råa frukter och grönsaker är så viktigt för hälsan och för ett långt liv. Det behöver inte alls vara svårt och under denna kvällen får du en större förståelse för vad du skall välja att äta och vad du skall välja bort. Du får också en förklaring till varför den ekologiska maten i själva verket är billigare än den konventionella i längden.

Dessutom lär du dig lite om hur du groddar och hur du själv kan odla skott och mikrogrönt, som kan ta upp till 40 ggr mer näring än en fullvuxen grönsak.

Föreläsare är Åke Wikström, som har 40 års erfarenhet av ekologisk odling och idag driver företaget Solgläntan Hållbar Hälsa. Han har under många år hållit uppskattade kurser både om ekologisk odling, permakultur, raw food och hälsa.

Otroligt inspirerande och lärorikt. Åkes kunskaper är enormt imponerande.

Datum: 24 april 2020 Nytt datum: 29 maj 2020
Tid:
18.30-ca. 21
Inträde: 100:- (ingen anmälan – endast för grupper)
Ekofik: Öppet i pausen

I samverkan med
images (1)