Workshop – Rörelse och dans

Möt dig själv i rörelse och återfå din kraft

Workshop - Rörelse och dans

Datum: Söndagen den 22 mars 2015

En workshop i framtidsverkstaden där vi rör oss och dansar utifrån egna möjligheter i gemenskap med dansterapeut Barbro Carelius Hallgren. Intresset för denna workshop väcktes på temakvällen som Barbro höll på Ecotopia.

Att vara närvarande och i kontakt med sig själv, sin kropp och sina känslor hjälper oss att veta vem man är och vad man vill. I rörelsen kan hela människan engageras och involveras. Med gester, rörelse och dans kan också det personliga kommuniceras. Ännu inte formulerade erfarenheter kan få sin form och sitt uttryck. När vi dansar, förändrar rörelser och skapar nytt aktiveras hjärnan och våra tankars rörlighet och vi återtar vår kraft.

I denna workshop blir du guidad till kroppslig närvaro. I rörelser och dans utforska olika teman. Du får också tid för reflektion för att sätta ord på dina upplevelser.

Barbro berättar om dansterapin som är en terapi med syftet att genom rörelse och dans skapa balans i kropp och psyke. Hon berättar också om sin utbildning, sina erfarenheter och spridningen av denna behandlingsmetod.

barbro_litenLedare: Barbro Carelius Hallgren, dansterapeut Barbro har erfarenhet som dansare, danspedagog och dansterapeut. Tidigare anställd som dansare och pedagog på bl.a. Stora Teatern och Balettakademin i Göteborg. Dansterapeutexamen från Danshögskolan, Stockholm 2002. Individuella dansterapier på Artist- och Musikerhälsan, Malmö och specialiserad “Dans som kommunikation” med demensdrabbade personer i Mölndal och Göteborg.

Inga förkunskaper krävs.

När: Söndagen den 2 november kl 10-17. 
Plats: Ecotopia på Österlen (utmed väg 19 mellan Skåne Tranås och Brösarp)
Klädsel: Mjuka kläder och skor som du känner dig fri i, är att föredra.
Kostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetarisk lunch och fika: 760 sek
Student- och pensionärsrabatt: 160 sek.

Sista anmälningsdag: 24 oktober 2014

För mer information: skriv till oss eller ring 0703 330 814

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka en intresseanmälan så får du en bekräftelse av oss.

2. Genom att betala in kursavgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När kursavgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.

Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information kring organisatoriska frågor inkl en deltagarlista.

* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss.