Workshop Permakultur

permaworkshopheader

 

Skogsträdgård – Komposttoalett

Permakultur i praktiken 5 dagar

– med Christoff Schneider, auktoriserad genom Bill Mollison and Permaculture Research Institute of Australia

Datum: 20-24 augusti

Lär dig att bygga en skogsträdgård från grunden. Skogsträdgården handlar huvudsakligen om att på liten yta producera allt som är livsviktigt: Livsmedel, foder till djuren, medicin, energived och byggmaterial. Den är central inom permakulturen just för att den på en liten yta kan skapa mycket att äta i ett ekosystem som är i balans samtidigt som den ökar den biologiska mångfalden. I skogsträdgården odlar du frukt- och nötträd, träd för bygge, ved att elda med, bärbuskar, örter, grönsaker och kryddor. Husdjur som kor, höns, pärlhöns, getter etc. integreras i systemet som är tredimensionellt. Det är anlagt i olika våningar eller på olika nivåer.  Tyngdpunkten läggs på fleråriga frukter och extensiva ettåriga grönsaker. I denna workshop lär du dig hur man gör och är själv med och anlägger en skogsträdgård. Detta för att sedan kunna anlägga en egen sådan antingen hemma eller varför inte i parken bredvid?

Dessutom inleds uppbyggnaden av en urinseparerande komposttoalett – lerbygge.

Lärande genom att göra med hand, hjärta och hjärna och ett resultat som går att ta på gör denna workshop till en riktig upplevelse!

christofferKursledare: Christoff Schneider dipl. permakulturdesigner och rådgivare. Sedan 2008 auktoriserad permakulturlärare genom Bill Mollison och Permaculture Research Institute of Australia. Efter fletalet permakulturutbildningar i Nya Zeeland leder han kurser, projekt, håller workshops och föredrag i Österrike, Tyskland, Nya Zeeland och Tanzania. Christoff är certifierad instruktör i att slå med lie och exporterar liar och know how till New Zealand. Dessutom är han utbildad i homeopati, medicinalväxter (i Peru) och NLP.

PRI_Accredited_Teacher-2Han har förutom Permakulturskolan byggt upp permakulturcentrat Zerwanthof i nationalparken Hohe Want (1132 m.ö.h) i Österrike.

Datum: Ons 20 kl 9 till sön 24 augusti kl 17
Kursspråk: Engelska
Kursintyg erhålles

Kurskostnader (inkl 25% moms) per person inkl. vegetariska måltider och fika i:

  • A. Eget boende: 2600 sek
  • B. Eget tält på Ecotopia: 2700 sek
  • C. Ekostuga/dubbelrum med servicehus (dusch, toalett och kök): 3200 sek
  • D. Ekostuga/ gruppboende (max 4 pers) med eget kök, wc o dusch: 3400 sek

Rabatt för studenter och pensionärer: 350 sek

Partnerrabatt:  700 sek för två personer

Sista anmälningsdag: 10 augusti
För mer information: skriv till oss eller ring 0703 330 814

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka en intresseanmälan så får du en bekräftelse av oss.

2. Genom att betala in kursavgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När kursavgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.

Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information kring organisatoriska frågor inkl en deltagarlista.

* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss.

logorund1I samverkan med Permakulturschule www.permakulturschule.com