Workshop – Mathantverk med hampa

HAMPA – Framtidens kulturgröda Fullbokad

Mathantverk – Laga allt från smör till kombucha och biffar


Datum:
Lördag 14 april 2018

Inspirerande workshop med David och Appelgren grundare av sidan Matfusket och Sveriges första Quinoaodlande bonde. Han är även ordförande i det Svenska Hampaförbundet och i denna workshop är det kulturgrödan hampa som gäller.

I denna workshop lär du dig att skapa mathantverk av hampa, så som hampasmör, hampaprotein, hampamjölk, hampaknäcke och en fermenterad hampakombucha. Ni lagar hampabiffar till lunch och äter gemensamt. Hampabiffar med soltorkade tomater är deras senaste välsmakande och nyttiga matkreation!

David är en föreläsare, kursledare, ekojordbrukare mm som tänjer på gränser och tänker utanför ramarna. Han och hans fru odlar och skapar mathantverk för både kropp och själ och de är bland de få i Sverige som odlar den nu igen lagliga hampan, varav de skapar kosttillskott, salva, mat och dryck.

Fröna i växten har alla de aminosyror och optimalt av de mängder av omega 3, 6 och 9 som vår kropp behöver. Fram tills för hundra år sedan var väldigt många mediciner på apoteken baserade på hampa, och de äldsta medicinska texterna på jorden som skrevs i Kina för 4 500 år sedan handlade om den mytomspunna växten och dess medicinska effekter på människokroppen. Forskarna runt om i världen studerar just nu för fullt ämnet CBD, som återfinns i cannabis/hampa och som tycks spela en mycket viktig roll i vår kropps förmåga att läka sig själv.

Men under denna dag kommer du även att inspireras av djupgående hampakunskap och upptäcka hampans mångsidighet. Du får ta del av hampans historia, medicinska effekter, småskalig hampaodling med mera. Hampans starka fibrer kan även användas vid husbygge och för att göra ekologiska, miljövänliga kläder samt ekologiskt papper…

Mer info i Davids debattartikel i Aftonbladet om hampa:

Du har även möjlighet att köpa med dig hampaprodukter från Ombergs Ekogård med dig hem.

Välkommen!

Kursledare: David och Liga Appelgren flyttade från storstaden till lugnet på landet för sin gemensamma passion för hälsa, naturen och en ekologisk livsstil. Nu driver de Ombergs ekogård med gårdsbutik vid foten av Omberg vid Vättern i Östergötland och skapar mathantverk. Förutom hampa har den första svenska quinoan skördats på gården. Dessutom har David grundat den populära bloggen Matfusket. Detta för att uppmuntra till mat med mer hälsosamt innehåll.

När: Lördagen den 14 april 2018, kl 11-15
Plats: Ecotopia på Österlen
Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. gemensam måltid: 680:-
Begränsat antal deltagare
För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814
I samverkan med