Workshop – Kryddor och örter

Kryddor och örter i mat & salva

Datum: Söndag den 14 maj 2017

Denna workshop hålls av den kända danska kokboksförfattaren Annemette Olesen från Jylland som bland annat har skrivit böcker om köksörter, klosterörter och örtträdgården.

Anemette undervisar om våra vanligaste örter i köket – hur vi tidigare använde dem och hur vi använder dem idag. Du lär dig om hur man tar tillvara på dem – deras näringsvärden och medicinalhistoria. Hur man tar hand om plantorna och hur man kan krydda maten med dem.

Vi går till köket och tillagar härligt kryddad mat och framställer även örtsalt, pesto och ringblomssalva som du kan ta med dig hem. Kursen handlar främst om örter i maten men även i kosmetik. Måltiden njuter vi av tillsammans.

Du får även utskrifter och en affisch med dig hem.

Upplev en spännande dag och få massor och inspiration!

Kursledare: Anemette Olesen är en av Danmarks främsta gröna författare med 54 utgivna böcker om sund mat. Hon håller kurser och föredrag om köksträdgården, kryddväxter, tång, ekologi, läkeväxter och vild mat. Men även Afrika hör till hennes passion. Läs mer på hennes hemsida

Datum: Söndag den 14 maj 2017
Tid: Kl 11 – 16
Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. gemensamma måltider: 580:-
Sista anmälningsdag: 5 maj 2017
För mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330814

I samarbete med: