Workshop – Francescas vegetariska julmat

Vegetarisk julmat – en smakrik och doftande medelhavsfröjd!

Fullbokad

 

Datum: 25 november 2017

I denna workshop lagar vi olika härliga vegetariska rätter till julbordet. Julmat tillagad med äkta matglädje och smaker från Sicilien. Detta främst på ekologiska råvaror.

Med denna workshop vill vi slå ett vingslag bort från det traditionella och till det sunda och näringsrika julbordet. Kött och söta kakor kan lätt ersättas av grönsaker och rawfoodkakor. Vi använder vår kreativitet, kryddor och smaklökar för att i ett glatt umgänge skapa de rätter som vi sedan avnjuter tillsammans.

Denna workshop leds av kocken och glassmästaren Francesca Holmström:

Francesca liv har format sig till en lång resa i matens tecken. Det börjar under det stora köksbordet i ståtliga Palazzo Modò i en förort till Catania. Den unga Francesca ligger där och lyssnar till kvinnorna som lagar festmiddagar under ledning av Francescas farmor. Farfar, som är en betydelsefull man, äger stadens teater. Efter konserterna kommer de berömda sångarna till palatset för att äta. Lilla Francesca lär sig både recepten och sångerna. Farfar äger också stadens berömda glassbar, Costarelli. Därför utbildar hon sig till glassmästare

Sedan får ni med er recepten hem så att ni kan förgylla ert och andras julfirande. Vi tillagar rätterna gemensamt var och en efter sina möjligheter – inga förkunskaper krävs.

Kursledare: Francesca Holmström, kock och glassmästare från Sicilien. För 10 år sedan lämnade Francesca Sicilien för att bosätta sig och öppna glassbar på Drottningstorget i Malmö. Här startade hon också kurser i siciliansk matlagning med en glödande passion för rawfood.

När: Lördagen den 25 november kl 14- ca. 17 (inkl. gemensam måltid)
Plats: Ecotopia på Österlen (utmed väg 19 mellan Skåne Tranås och Brösarp)
Deltagare: Begränsat antal
Pris (inkl. 25% moms) inkl. vegetarisk måltid: 690:-
Student- och pensionärsrabatt: 100:-