Workshop – Chokladskola

collage_header_choklad_2016

Handgjorda ekologiska chokladpraliner

Datum: Lördagen den 19 november 2016

Vill du bjuda på handgjorda ekologiska chokladpraliner till jul? Denna workshop handlar bara om choklad och hur man gör chokladpraliner, tryffel och chokladkex. Både med hjälp av formar och fritt gestaltade.

Chokladmästaren Herwig Maurer som grundare till Chokladbiten i Ystad introducerar dig i chokladens värld. Bönor, rostning, olika sorter, pralinformer, temperering etc. Du får även tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter.

Vi använder vår kreativitet, choklad och våra smaklökar för att i ett glatt umgänge skapa de praliner som vi sedan avnjuter tillsammans. För att inte denna dag skall bli för söt … ingår även en vegetarisk lunch.

Sedan får ni med er recepten hem så att ni kan förgylla ert och andras julfirande. Vi gör pralinerna gemensamt i grupper, var och en efter sina möjligheter – inga förkunskaper krävs.

herwig_maurer_2016Kursledare: Herwig Maurer, entreprenör född i Österrike och verksam i Tyskland och Sverige. Sedan 1984 är han bosatt i Ystad. Som chokladtillverkare har han grundat och drivit Chokladbiten i Ystad. Med många föredrag, chokladprovningar och utbildningsaktiviteter i bagaget föreläser han gärna om sitt roliga och meningsfullt hantverk liksom sina idéer och tankar kring näringsrik och hälsosam mat.

När: Lördag 19 november kl 10.30-16.30
Plats: Ecotopia på Österlen
Pris (inkl. 25% moms) inkl. vegetariska måltid: 650:-
Sista anmälningsdag: 9 november 2016