Vedic Art & Trans Dans Retreat

”Med fötterna på jorden och penslarna i himmelen”

 

Datum: 11-13 maj 2018

Upplev en retreat i målningens och dansens värld med Ecotopia som inspirationskälla. På dagtid ägnar vi oss åt Vedic Art, morgonen inleds med ett mjukare danspass för att väcka upp kroppen och sinnet för kreativitet och flöde. Kvällen avslutas med en Trans Dans Ceremoni.

Vedic Art

I Vedic Art vävs konstnärligt uttryck och Vedisk filosofi samman. I den Vediska filosofin anser man att vi faktiskt redan har all den kunskap som vi behöver, inom oss. Vi behöver bara få rätt verktyg att plocka fram den inre visdomen som för många av oss legat slumrande eller undantryckt.

Denna kurs som utgör en del av retreaten är uppbyggd på 17 principer som aktiverar drivkraften att skapa och hitta ditt unika uttryckssätt. I egen takt målar du dig igenom de Vediska principerna och väcker upp kreativiteten och lusten att på ett befriande och okonventionellt sätt uttrycka dig på ett konstnärligt plan.

De 17 principerna leder dig allt närmare målet …som i slutändan är där du en gång började! Nyfikna inför livet och skapande, så som vi en gång var som barn med ett fritt sinne och utan dömande.

Trans Dans Ceremoni

Under tusentals år har människor använt trans dans för att förstå och forma sin verklighet. De gjorde det för att få kunskap, vinna klarhet, bli ledsagade och få kraft från andevärlden.

Vi kommer dock att använda oss av tre moderna komponenter i denna Trans Dans Ceremoni: en bandana/ögonbindel, en andningsteknik kallad breath of fire och en intention/avsikt.  

Ögonbindeln/bandanan, hjälper oss gå in i oss själva så vi kan få tillgång till alla våra sinnen. Vi börjar se med vårt hjärta istället för med våra ögon. Breath of fire kan föra oss till ett annat medvetandetillstånd, hjälpa oss att befinna oss i nuet, fylla oss med energi och hjälpa oss att släppa all kontroll.

Intentionen/avsikten använder vi oss av för att vinna den klarhet och skapa den förändring som vi vill uppleva i våra liv.

Trans Dansen erbjuder en underbar möjlighet att komma i kontakt med vårt hjärtas starka längtan, med våra drömmar och att utforska vårt inre. Du välkommen att tillbringa denna ceremoni i rörelse, begrundan, inre utforskande, dröm, bön eller inre frigörelse.  

Dansen avslutas med en kort sharing, så att du har möjlighet att dela med dig av dina upplevelser.

Kursledare: Ocean Hillfon är en intuitiv dansare och författare. Hon är utbildad till frigörande dansledare av Berit Hague, samt ledare av Trans Dans Ceremonier. Hon har varit verksam kursledare och performer de senaste 15 åren. Dessutom har hon publicerat en diktsamling samt en barnbok. Besök gärna www.movingprayer.net och upplev henne i dansen.

Kursledare: Maria Löfstedt gick sin första kurs i Vedic Art 2001. Sedan dess har hon lett kurser både i Sverige och utomlands. Med lärarutbildning från Vedic Art i bagaget ser hon fram emot att vägleda dig genom kursen, så att även du kan få väcka upp din inre skapare och känna dig mer levande.

Datum: 11-13 maj 2018

Tid: Ankomst fredag kl 16.00, hemresa söndag 16.00
Plats: Ecotopia på Österlen
Kostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetarisk lunch och boende i 2/4 bäddsstugor: 3390:-
Student- och pensionärsrabatt: 290:-
Sista anmälningsdagen: 27 april
För mer information: skriv till oss eller ring 0703 33081