Upplevelsepaket Bondeliv

bonden_header

Lev som småbonde – Livet på landet

Upplev helheten med vardagssysslor och självhushållning!

Datum: 25-27 juni

Under dagarna får du delta i småbondens vardagssysslor. Gå till stallet och sköta hönsen, se till fåren och getterna på betet och bina i sina kupor. Vi kommer också att vara i grönsakslandet. Du kan skörda, hämta rotfrukter i jordkällaren eller plocka vilda grönsaker som vi tillagar och äter tillsammans. Vill du prova på att slå med lie och köra Massey Fergusson traktorn kan du göra det förutom mycket annat.

bondenheader1ny

Vid ankomst till Ecotopia får du provsmaka några av gårdens ekologiska produkter som flädersaft, äpplemust och vegetariska tilltugg. Sedan gör vi en rundvandring på gården och hittar var sin boendeform. Du kan välja att bo i någon av våra ekostugor läs mer… eller övernatta på renfällar i sametältet ”lavvu” eller varför inte på en upphöjd halmbädd i stallet tillsammans med får och getter? Möjlighet ges att andra natten byta boende. På kvällen tillagas den dagsfärska skörden på öppen eld.

Inga förkunskaper krävs. Som avslutning får du med dig smakprover hem som honung, grönsaker och ägg – ett minne från gården.

bondenheader2ny

Tid: Ons den 25 juni kl 17 till fre den 27:e kl 17 

Kostnader (inkl 25% moms) inkl. vegetariska måltider, fika och boende:
1500 sek/person. Barn under 10 år får 50% rabatt: 750 sek. V.v. ange antalet barn i meddelanderutan i samband med anmälan.

Begränsat antal deltagare 

Sista anmälningsdag: 16 juni 2014