Kurs – Traditionellt och miljövänligt måleri (del 1)

Fönsterrenovering och underhåll med linolja

 

Datum: 16 juni 2018

Behöver dina gamla fönster en renovering eller uppfräschning? Linoljefärgen är det givna valet för måleri på utvändiga snickerier men funkar alldeles utmärkt för köksskåp också. Linolja är en torkande olja som bildar en beständig färgfilm, impregnerar och skyddar mot fukt. Linoljefärg är en hållbar och nedbrytbar produkt som passar i ett miljövänligt byggande.

Meningen är att du efter denna dag ska ha tillräcklig kunskap för att ta dig an ett eget fönster för att förlänga dess livslängd ytterligare många år. Vi går igenom material, verktyg, förarbete, kittning (linoljekitt) och fönstermålning. Du får tips om hur resultatet ska bli bra och vad det gäller att tänka på inför att måla med linoljefärg.

Dessutom pratar vi om värmekonomi, virkets kvalité, färgsättning av fönster, fönstrets beslag och hur du enkelt underhåller dina fönster. Du kommer också att lära dig hur du kan justera färgen i vald kulör.

I kursavgiften ingår en flaska kokt, en flaska rå linolja och en pensel och allt material som används under kursen. Du kan även ta med dig material hem till reducerat pris både penslar, pigment, olja etc.

Kursledare: Maria Attström, driver målerifirman Econyans, med färgbutik och har lång yrkeserfarenhet av byggnadsmåleri, färgsättning, färgmaterial och form. Hennes fokus ligger på det estetiska samtidigt som hon utgår från miljövänliga, ekonomiska och långsiktigt hållbara tekniker dvs. måleri med linoljefärg, slamfärg, äggoljetempera, limfärg och kalkfärg. Sedan slutet på 90-talet arbetar hon med miljövänligt måleri, dekorationsmålning och linoljefärgstillverkning. Efter flera år som yrkesverksam på ett (linolje)färgmakeri har hon god erfarenhet av rådgivning och vägledning. Maria bor med sambo på en permakulturgård utanför Linderöd.

När: Lördag den 16 juni 2018, kl 10-16.30

Plats: Ecotopia på Österlen

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetarisk lunch och fika: 855:- 
I kursavgiften ingår en flaska kokt, en flaska rå linolja och en pensel och allt material som används under kursen.

Du kan även ta med dig material hem till reducerat pris både penslar, pigment, olja etc.

Rabatterad kurskostnad för denna del 1 och del 2 (17/6): 1400:- (ordinarie pris 1710:-)

Begränsat antal deltagare

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814

I samverkan med: