Temakväll – Varför ”ekologiskt” är så viktigt

rawfoodheader

Datum: 9 oktober 2015

Tid: 18.30 – ca 21:00

Ett föredrag om varför ekologiska grönsaker både är mer näringsrika och egentligen också billigare än konventionellt odlade och varför ekologisk odling är den enda lösningen för att rädda vår planet. Föredraget handlar också om symbiosen mellan bakterier och växter och mellan bakterier och oss människor. Allt i ett fascinerande samspel som naturen skapat under årmiljoner. Och som vi i ekologisk odling försöker efterlikna i stället för att odla med konstgödsel och gifter. Hur vi tar hjälp av naturen för att föda våra plantor i stället för att producera dyr konstgödsel med hjälp av fossil energi.

Föreläsare: Åke Wikström brinner för frågor kring hälsa, ekologisk odling och miljö. Han har 40 års erfarenhet av ekologisk odling. Åke driver företaget Hållbar Hälsa, ett projekt inom ekologi, permakultur och hållbar utveckling. Här driver han en 10 000 kvadratmeter stor ekologisk trädgård, gårdsbutik och café, levererar ekolådor, erbjuder trädgårdsvandringar och håller kurser. Detta tillsammans med sin fru Tingting.

Inträde: 100:- (ingen anmälan). Fritt inträde inkl. fika för kursdeltagare.

Ekofik: Öppet innan föredraget och under pausen

Mer info: Skriv till oss eller ring 0417-23034. Mer info om Hållbar Hälsa hittar du på www.hallbarhalsa.nu.

Skärmavbild 2013-12-09 kl. 13.45.13