Temakväll – Örtmedicin & Homeopati

Läkande örtmedicin och homeopati för människor och djur

header_naturmedicin_liten

Datum: Torsdagen den 2 oktober kl 18.30 (ingen föranmälan)

Denna temakväll handlar om örtmedicin och homeopati både för människor och djur. I naturen finns alla komponenter som både kan bibehålla en sund kropp och läka en individ. Catharina Ehlo föreläser om hur hon tagit fram örtblandningar, om enskilda örters användningsområden och hur de framställs. Holistiska örtblandningar för mage/tarm, luftvägar, leder/muskler etc. som exempelvis stärker immunförsvaret, är antireumatiska, inflammationshämmande, hormonbalanserande, nervstärkande och muskeluppbyggande.

Temakvällen handlar och också om homeopati, som på ett milt men djupgående sätt bistår kroppens egen inneboende självläkning. Det är en säker och biverkningsfri naturmedicin som triggar dessa naturliga läkningsprocesser och på det viset återskapar hälsa.

Catharina är inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet. Hildegard ägnade sig åt naturens krafter och sökte de kroppsliga, mentala och själsliga orsakerna för sjukdomar och svagheter. Hon menar att människan är frisk om de fyra kroppssafterna står i rätt förhållande till varandra. Därför har hon förutom många medicinalböcker efterlämnat originalrecept av naturliga örtblandningar som bidrar till denna ”inre balans”.

Denna kväll få du smaka på örtte och kan även köpa med dig örtblandningar hem. I anslutning till denna temakväll kan du anmäla dig till Kurs i Naturmedicin med Catharina Ehlo lördagen den 8 november. Läs mer…

catarina_litenFöreläsare: Utifrån ett mångårigt intresse för örter och naturens krafter startade Catharina Ehlo Stjärnörter. Efter mer än 10 års framgångsrikt arbete med bland annat örtmedicin på sin egen praktik har hon tagit fram egna produkter som hon framställer både till människor och djur (registrerade som fodertillskott hos Jordbruksverket).
Plats: Ecotopia på Österlen, Bondrum (utmed väg 19 mellan Skåne Tranås och Brösarp)
Inträde: 100 kr
Ekofik: Vi serverar vegetariska smårätter på beställning, tfn 0705 774 784