Temakväll – Hållbar livsstil

Matfusk och ekomyter

Datum: 20 oktober 2017

Denna temakväll handlar om olaglig såväl som laglig form av matfusk och varor som utger sig för eller ger skenet av att vara något de inte är. Fejkade smaker, råvaror och färger. E-ämnen hör de verkligen hemma i vår mat? Föreläsaren David Appelgren är en ung och engagerad matföreläsare som är mycket populär på nätet.

Davids blogg om fördelarna med en ekologisk livsstil censurerades och släcktes ner av LRF – bloggarens åsikter var helt enkelt för provocerande. Lyckligtvis är David någon man inte kan stoppa så lätt. Just nu följer 160 000 personer hans facebooksida Matfusket och hans föreläsningsturné ”Matfusk och ekomyter” brukar bli fullsatt runt om i landet.

En kväll som berättar om en kanske obekväm sanning och granskar livsmedelsindustrin kritiskt. Inte bara producenterna utan även handelns roll och vi tar även en titt på genvägarna som tas hos restauranger och bagerier. Föreläsningen fortsätter även med en djupdykning i den ekologiska maten och dess fördelar.

Syftet med denna temakväll är att informera dig så att du blir mer kritisk vad det gäller dagens livsmedel och vad de innehåller. Med kunskap kan vi förändra allt till det bättre för det är du som konsument som har den största makten!

Denna kväll har du möjlighet att köpa produkter från David och hans frus – Ombergs ekogård.

Föreläsare: David Appelgren. David och Liga Appelgren flyttade från storstaden till lugnet på landet för sin gemensamma passion för hälsa, naturen och en ekologisk livsstil. Nu driver de Ombergs ekogård med gårdsbutik vid foten av Omberg vid Vättern i Östergötland och skapar mathantverk på vad naturen erbjuder och det egenodlade. David har grundat den populära bloggen Matfusket. Detta för att uppmärksamma matfusk och uppmuntra till mat med mer hälsosamt innehåll.

När: Fredagen den 20 oktober kl. 18.30 – ca. 21
Inträde: 100:-
Bokning: Föranmälan gäller endast för grupper.
Ekofik: Öppet under pausen

Mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330 814.

I samverkan med