Temakväll – Ekologisk odling

collage_ekologisk_odling_temakvall_170505

Ekologisk odling i pallkragar och bäddar

Datum: Fredag 5 maj 2017

En kväll om hur du kan producera massor av grönsaker på liten yta på ett bekvämt sätt med hjälp av pallkragar eller i vanliga bäddar.

Vi börjar kvällen med att gå igenom hur plantor får sin näring och hur du kan förse dina plantor med den näring de behöver. Med mycket organiskt material kan man 3-4 dubbla skörden på en given yta, vilket är precis det man vill när man inte har en stor åker till sitt förfogande.

Därefter går vi igenom hur du kan använda pallkragar för att ytterligare öka skörden. Du kommer också att få se speciella toppar, som man kan sätta på pallkragarna för att få ett bättre mikroklimat och skydda plantorna mot allsköns ovälkomna gäster.

Till sist går vi igenom vilka sorters grönsaker som lämpar sig för odling på små ytor och hur man kan placera dem för optimal skörd, vare sig det är pallkragar eller vanliga bäddar.

wikstrom150x150Föreläsare: Åke Wikström brinner för frågor kring hälsa, ekologisk odling och miljö. Han har 40 års erfarenhet av ekologisk odling. Åke var först mycket aktiv inom förbundet för Organisk-Biologisk odling. Senare har han varit eldsjälen bakom ett meditationscenter och uppbyggnaden av Hällungen Kursgård (idag Solhälla). Nu driver han företaget Hållbar Hälsa, ett projekt inom ekologi, permakultur och hållbar utveckling. Här driver han en 10 000 kvadratmeter stor ekologisk trädgård, gårdsbutik och café, levererar ekolådor, erbjuder trädgårdsvandringar och håller kurser. Detta tillsammans med sin fru Tingting.

När: Fredag den 5 maj kl. 18.30 – ca. 21
Inträde: 100:- (ingen anmälan krävs)
Ekofik: Öppet innan föredraget och under pausen
Mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814. Mer info om företaget Hållbar Hälsa hittar du här.