Temakväll Bygg- och miljöteknik

Husisolering och låg energiförbrukning

header_naturmedicin_liten

Datum: Torsdagen den 20 november 2014 kl 18.30 (ingen föranmälan)

Denna kväll får vi reda på hur våra hus fungerar och svar på frågor som

Varför är väggen fuktig? Var tog värmen vägen? Varför är elräkningen så hög? Varför finns det sjuka hus?

Carl-Eric Hagentoft ger på ett lustfyllt sätt insikter i byggnadsfysik dvs. läran om värme, luft och fukt i byggnadens klimatskal, vilket består av byggnadens tak, väggar, fönster och grund. Han kommer att förklara varför byggnader ska konstrueras på ett visst sätt, och varför vissa byggnadskonstruktioner lätt blir fuktskadade eller energislösande, om isolering och hur vi kan sänka energiförbrukningen, varför det finns sjuka hus.

Alla kan ta del av och göra kunskapen till sin egen. Speciellt intressant är givetvis denna kväll för vetgiriga husägare och de som genom sitt yrke arbetar med byggnader.

catarina_litenFöreläsare: Carl-Eric Hagentoft, professor vid Chalmers tekniska högskola, stod för årets innovation inom byggbranschen 2012. Han prisas för sin forskning om vattenburna
värmesystem. Carl-Eric är professor i byggnadsfysik och även verksam som företagsledare. Hans forskning handlar om beräkningsmetoder för kopplad värme-, fukt- och lufttransport
i byggnaders klimatskal och i isoleringsmaterial. Numera bosatt i Olseröd driver han tillsammans med sin fru Margareta Olseröds Bed & Breakfast.

Plats: Ecotopia på Österlen, Bondrum (utmed väg 19 mellan Skåne Tranås och Brösarp)
Inträde: 100 kr
Ekofik: Vi serverar vegetariska smårätter på beställning, tfn 0705 774 784