Söndagsbrunch – Österlen lyser!

header_framtidscafe

Upplysande söndagsbrunch med föredrag och samtal

Maten, lantbruket och framtiden

 

Datum: Söndag 5 november 2017

Söndagsbrunchen börjar med att vi avnjuter vegetariskt, veganskt och rawfood från gårdens söndagsbuffé. Så följer en föreläsning till dagens tema av Ulrich Nitsch, professor i miljökommunikation vid SLU. Sen följer samtal vid borden och gemensamt.

Tema för söndagsbrunch om ”Maten, lantbruket och framtiden” tar upp frågor som:

Våra kroppar består av det vi äter. På så sätt är vi är alla en del av lantbruket. Vart är dagens lantbruk på väg? Vi importerar nu omkring hälften av våra livsmedel. Hur påverkas vi, våra bönder, miljön och landsbygden av det moderna lantbruket? Varför ifrågasätter en del lantbruksforskare nyttan med ekologisk produktion? Många säger att maten är vår medicin. Vad kan vi göra för att få bra lantbruksprodukter på våra tallrikar i framtiden?

ulrichnitsch2016Föreläsare och moderator: Ulrich Nitsch har studerat lantbruksvetenskap vid SLU och vuxenpedagogik i USA. Han är uppvuxen med lantbruk och har arbetat som lantbruksrådgivare och professor vid SLU. Han har ett djupt intresse för samhälls- och miljöfrågor och anser att dialog är förutsättning för all hållbar utveckling.

Typ av brunch: Buffé
När: Söndag 5 november kl 11-14
Pris: 145 kr, barn under 10 äter gratis
Mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814