Leva yoga – retreat

En kurs för dig som vill skapa det liv du önskar

Datum: Fredag 28 april – måndag 1 maj 2017

Under denna långhelg kommer vi introducera grundläggande tekniker för att balansera kropp, sinne och känsla, samt verktyg till att klargöra vilken riktning du önskar föra ditt liv.

Yogans potential är långt utanför yogamattan. Vi är många som känt att ett yogapass hjälpt oss att landa lite mer i oss själva. Utmaningen är att behålla den kontakten med sig själv i vardagen, samtidigt som vi behåller perspektiv till vad som pågår för tillfället i livet. Yoga betyder att vara närvarande i sig själv, i enhet med dig själv och under den här yogakursen kommer vi gå in på hur du kan använda yogan som verktyg för att skapa det liv du önskar med mer närvaro.

Under denna kurs kommer vi introducera grundläggande tekniker för att balansera kropp, sinne och känsla, samt verktyg till att klargöra vilken riktning du önskar föra ditt liv. Vi börjar där vi befinner oss här och nu med mjuka övningar för att hitta modet att öppna upp för mer flöde, men också för att våga landa.

Vi kommer varva fysiska yogaövningar (asanas) med tekniker för andning (pranayama) och avspänning för att slappna av på djupet (Yoga Nidra). För att kunna ta med oss vad vi lärt oss hem till vår vardag så kommer vi även att utöva karma yoga, vilket kan översättas med medvetet agerande, flöde. Under denna praktiska del kommer vi reflektera över de mönster och föreställningar som hindrar oss att se vår livssituation klart, för att kunna växa bortom dem till ökad inre frihet.

Kursen kommer att innebära praktiska övningar varvat med tid för reflektion, teori och utrymme för att andas.

Kursledare: Karolina Taflin är socionom och arbetar som kurator med rehabilitering inom Region Skåne. Hon är klassisk yogalärare som fått namnet Karunamayi. Efter många års sökande kom hon för sju år sedan i kontakt med en Swami, som introducerade henne i den holistiska yogatradition som hon nu undervisar utifrån. Efter detta möte har hon spenderat större delen av tiden på ashram (en plats för inre arbete med en själv och yttre arbete för andra), först på Nya Zeeland och sedan i Indien, samt yogic studies i Australien. Med sin bakgrund som socionom tilltalades hon av ett inkluderande förhållningssätt med betoning på att även leva yogan i handling genom att t.ex. stötta lokalbefolkningens behov av hus, mat och utbildning.

Kursledare: Sanna Esaiasson arbetar som socionom och är utbildad inom klassisk yoga. I yrkeslivet har hon mött människor i arbetslöshet, sjukskrivning och barn på flykt. Med en stark önskan om att sprida yogans tekniker till socialt utsatta grupper började hon för sex år sedan undervisa yoga i samarbete med studieförbund och brukarorganisationer. I mötet med människor från olika samhällsgrupper har hon kommit till insikt om hur sociala normer tenderar att begränsa våra liv, i såväl vårt eget inre som i de yttre strukturer vårt samhälle har skapat. Målsättningen med yogan har varit att ge människor verktyg att lära känna sig själva på djupet och därigenom kunna agera utifrån sin egen sanning.

Sanna har även en särskild kärlek till dans och har tidigare undervisat modern folkdans och improvisation. För närvarande fördjupar hon sig i livets grundläggande rytmer genom att utbilda sig till kraniosakral terapeut. För mer info, se www.rorelselandet.se

Start: Fredag den 28 april kl 17
Slut: Måndag 1 maj kl 11.00 Lunch serveras på måndagen kl 13.00 efter föranmälan

Inga förkunskaper krävs.
Begränsat antal deltagare

Pris (inkl 25% moms): 3495:-
Pris (inkl 25% moms) för studenter, pensionärer och arbetssökande: 2800:-
I priset ingår vegetariska måltider samt boende tre nätter i ekostugor med 2-4 bäddar

För mer information: skriv till oss eller ring 0703 330814
För mer information om kursinnehållet: karolina.taflin@live.se