Kurs i visionsbygge

visionsbyggeaffischbild

Vision – vår inre bild av den framtid vi vill skapa

Datum: 8-11 juli

En vision är bilden av framtiden så som vi vill skapa den. Framtiden inom olika dimensioner som inom vårt yrkesliv, vårt privatliv, vår finansiella situation, vår familj, miljön, världen som vi lever i och inte minst oss själva. Det handlar inte om olika visioner utan om facetterna av visionen av vårt liv. Detta ur ett helhetsperspektiv.

En vision är inte bara en idé utan en efterlängtad önskan, en kraft inom oss, ett hopp… Vi har en vision, vår egen enastående vision. Vi kanske känner till den eller inte alls eller bara delvis. Visionen kan vara en stark kraft inom oss som vi inte kan hålla tillbaka eller bara en svag impuls som först måste växa. Men visionen är där. Den är vår livsuppgift, meningen med vårt liv. Visionen vilar inom oss. Det är vår uppgift att upptäcka visionen och få den att börja leva inom oss.

En vision ger mening, den har ett ädelt syfte. Medan strategier och mål appellerar till huvudet kan en vision inspirera och bli en kraft som utgår ifrån hjärtat. Den skapar ”spirit”, ger energi och vitaliserar. Den har en dragningskraft och skapar lust till framtid.

Denna kurs om att upptäcka sin vision handlar om hur man tappar och får energi, begränsar sig genom tankar och mönster, känner igen en stark vision, upptäcker konsten att förverkliga sin vision, intar en visionär hållning och börjar använda en verktygslåda för att bygga sin vision.

hopp150x150Detta visionsbygge vänder sig till dig som vill

  •  leva ditt liv och förverkliga dina drömmar
  •  hitta och förverkliga din egen vision
  •  sluta kämpa, utveckla mod och stärka självförtroendet
  •  låta dig inspireras av andra med visionär hållning

 

Konceptet för denna framtidsverkstad har utvecklats i samverkan med Günther Stockinger

logo_visionswerkstattwww.visionswerkstatt.at

 

 

och utgör en tydligt strukturerad och stegvis individuell process med intervjuer, the Work of Byron Katie, kreativa övningar, mindfulness (sinnesnärvaro), möten med naturen etc. som delvis utarbetas och reflekteras i gruppen.

Vill du påbörja eller fortsätta en självförverkligande, spännande och lärorik resa som börjar med din egen vision och modet att våga?

 

karin_150x150Kursledare: Karin Malmgren, socionom (1976), fil mag i socialt arbete (2005) och samhällsentreprenör. Innan Karin vände hem till Skåne (2004) levde hon i Österrike där hon utvecklade sin gröna livsstil. Under dessa 23 år arbetade hon som projektledare, organisationsutvecklare och omställningspedagog i Mellan­europa. Karin har ut­bildat och handlett personal i för­änd­rings­arbete, para­digmskiften och lett fram­tids­verk­städer och visionsbygge med per­son­lig utveckling i fokus. Sedan 2006 realiserar hon sin vision Ecotopia tillsammans med sambon Roland på gården där de bor. Här har de även byggt en framtidsverk­stad.

Datum: Tis 8 till fre 11 juli 

Tid: Tis 14-18, ons o tors 10-20, fre 10-15; Mindfulness (sinnesnärvaro) ons till fre kl 8 innan frukosten.

Kurskostnader (inkl 25% moms) inkl. vegetariska måltider och fika i:

A. Eget boende: 2900 sek

B. Eget tält på Ecotopia: 2980 sek

C. Ekostuga/dubbelrum med servicehus (dusch, toalett, kök): 3350 sek

D. Ekostuga/gruppboende (max 4 personer) med eget kök, wc och dusch: 3500 sek

Rabatt för studenter och pensionärer: 300 sek

Begränsat antal deltagare 

Kursintyg erhålles

Sista anmälningsdag: 27 juni 2014