Kurs – Traditionellt och miljövänligt måleri (del 2)

Måla med slitstark äggoljetempera
-från ägg till vägg, tak och golv

Datum: Söndag den 18 juni 2017

På väggar, i tak, på möbler inomhus och på många olika underlag är äggoljetempera en härligt naturlig färg gjord på vatten, linolja, ägg och pigment. Färgen är en emulsion likt majonnäs eller mjölk. Äggoljetempera fäster på nästan alla underlag och väl härdad är den väldigt motståndskraftig mot slitage. Det är en vacker färg lämplig för måleri med lasyreffekter.

Meningen är att du efter denna dag ska ha tillräcklig kunskap för att ta dig an ett eget måleriprojekt med äggoljetempera. Vi går igenom ingredienser och utrustning som du behöver för att blanda din egen färg. Vi blandar färg och målar på olika underlag. Du får tips om hur resultatet ska bli bra och vad man skall tänka på inför att måla med äggoljetempera. Vi går igenom förarbete, penslar och penselvård samt t.ex. efterpolering. Du kommer också att lära dig hur du enkelt kan justera färgen i vald kulör.

I kursavgiften ingår en flaska kokt, en flaska rå linolja och en pensel. Allt material som används under kursen ingår också. Du kan även ta med dig material hem till reducerat pris både penslar, pigment, olja etc.

Kursledare: Maria Attström driver målerifirman Econyans, med färgbutik och har lång yrkeserfarenhet av byggnadsmåleri, färgsättning, färgmaterial och form. Hennes fokus ligger på det estetiska samtidigt som hon utgår från miljövänliga, ekonomiska och långsiktigt hållbara tekniker dvs. måleri med linoljefärg, slamfärg, äggoljetempera, limfärg och kalkfärg. Sedan slutet på 90-talet arbetar hon med miljövänligt måleri, dekorationsmålning och färgtillverkning. Efter flera år som yrkesverksam på ett (linolje)färgmakeri har hon god erfarenhet av rådgivning och vägledning.

När: Söndag den 18 juni 2017, kl 10-16.30

Plats: Ecotopia på Österlen

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetarisk lunch och fika: 855:- 
I kursavgiften ingår en flaska kokt, en flaska rå linolja och en pensel och möjligheten att köpa rabatterade måleriprodukter.

Rabatterad kurskostnad för denna del 2 och del 1 (17/6): 1400:- (ordinarie pris 1710:-)

Begränsat antal deltagare

Sista anmälningsdag: 8 juni 2017

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814

I samverkan med: