Kurs – Traditionellt och miljövänligt måleri (del 2)

Kalk. Ett vackert och hållbart material med lång historia

 

Datum: 17 juni 2018

Många med skånelängor, gamla stall, källare eller grund i natursten kommer i kontakt med frågor om kalk och cement. På denna kursen lär du dig om kalk, kalkcement och kalkostfärg. Kalk och cementprodukter är mineraliska material som binder kemiskt till underlaget, av flera anledningar är förutsättningarna helt annorlunda än för andra färgtyper.

Meningen är att du efter denna dag ska ha tillräcklig kunskap om kalk och vitcement för att underhålla och måla egna projekt. Du får tips om hur du ta reda på vad använda och vad det gäller att tänka på inför att avfärga med kalkprodukter för att få ett bra resultat. Dessutom tar kursen upp putskvalité, pigmentering av kalk, olika fabrikat samt förutsättningarna för ett bra resultat. Vi tillverkar kalkostfärg av kokt filmjölk, bereder av kalkvatten och kommer att göra den gula kalkfärgen som du kan se på Christinehofs slott.

Kursledare: Maria Attström, driver målerifirman Econyans, med färgbutik och har lång yrkeserfarenhet av byggnadsmåleri, färgsättning, färgmaterial och form. Hennes fokus ligger på det estetiska samtidigt som hon utgår från miljövänliga, ekonomiska och långsiktigt hållbara tekniker dvs. måleri med linoljefärg, slamfärg, äggoljetempera, limfärg och kalkfärg. Sedan slutet på 90-talet arbetar hon med miljövänligt måleri, dekorationsmålning och linoljefärgstillverkning. Efter flera år som yrkesverksam på ett (linolje)färgmakeri har hon god erfarenhet av rådgivning och vägledning. Maria bor med sambo på en permakulturgård utanför Linderöd.

När: Söndag den 17 juni 2018, kl 10-16.30
Plats: Ecotopia på Österlen

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetarisk lunch och fika: 855:- 
I kursavgiften ingår en pensel och allt material som används under kursen. Du kan även ta med dig material hem till reducerat pris både penslar, pigment, olja etc. Tänk på att kalk och cement är frätande, så ta med skyddsglasögon, långärmat och handskar.

Rabatterad kurskostnad för denna del 2 och del 1 (16/6): 1400:- (ordinarie pris 1710:-)

Begränsat antal deltagare

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814

I samverkan med: