Kurs i naturmedicin

Örtmedicin och homeopati – Naturmedicinska behandlingsformer

header_naturmedicin_liten

Datum: Lördagen den 8 november 2014

Denna kurs handlar om tre naturmedicinska behandlingsformer nämligen Naturmedicin-Homeopati-Immunologi för både människor och djur. Catharina Ehlo med lång erfarenhet från sin egen praktik lägger grunden för nya tankar kring medicin samtidigt som hon vill öka förståelsen för skillnaden mellan symtombehandlande skolmedicin och botande alternativ- och komplementärmedicin.

Kursen behandlar naturmedicinska behandlingsmetoder som homeopati och örtmedicin som på ett milt men djupgående sätt bistår kroppens egen inneboende självläkning. Det är en säker och biverkningsfri naturmedicin som triggar dessa naturliga läkningsprocesser och på det viset återskapar hälsa. Behandlingsmetoderna bygger på immunbiologin om hur miljöförändringar i kroppen genom försämrad cirkulation, dålig syretillförsel, pH-förändringar, giftpåverkan och allt för proteinrik kost kan få ett obetydligt virus att utvecklas till en oönskad bakterie eller svamp. Denna naturmedicinska friskvårdskurs svarar på frågan hur man skapar positiva miljöförändringar i kroppen och ”inre balans”.

Catharina är inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet. Hildegard ägnade sig åt naturens krafter och sökte de kroppsliga, mentala och själsliga orsakerna för sjukdomar och svagheter. Hon menar att människan är frisk om de fyra kroppssafterna står i rätt förhållande till varandra. Därför har hon förutom många medicinalböcker efterlämnat originalrecept av naturliga örtblandningar som bidrar till denna ”inre balans”.

Många praktiska exempel från Catharinas egen praktik får denna kurs att både bli lärorik och spännande.

Den 2 oktober kl 18.30 föreläser Catharina på Ecotopias temakväll om Örtmedicin för dig som först vill provsmaka eller vill ha en uppstart innan kursen. Läs mer …

Även skeptiker är välkomna! Catharina känner sig privilegierad när hon får tala till skeptiker.

catarina_litenKursledare: Catharina Ehlo har byggt upp och leder två verksamheter. Efter mer än 10 års framgångsrikt arbete med bland annat örtmedicin på sin egen praktik Själens Stjärna bildade hon Stjärnörter där hon tagit fram egna produkter som hon nu framställer både till människor och djur (registrerade som fodertillskott hos Jordbruksverket). Catharina skräddarsyr sina behandlings-program utifrån naturmedicin i kombination med olika terapiformer som bowenterapi, bonitologi och kraniosakralterapi.

När: Lördagen den 8 november kl 10-17.
Plats: Ecotopia på Österlen (utmed väg 19 mellan Skåne Tranås och Brösarp)
Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetariska lunch och fika: 890 sek
Student- och pensionärsrabatt: 190 sek.

Kursintyg erhålles

Sista anmälningsdag: 29 oktober 2014

För mer information: skriv till oss eller ring 0703 330 814