Kurs – Hållbar näringslära

Vad bör jag äta och undvika?

 

Datum: 28 april 2018

Är du trött på att höra om alla dieter och vad vi nu ska äta och inte äta? Är du förvirrad och söker en hållbar kost för just din hälsa? Då är denna kurs för dig.

Denna kurs handlar om vad som är riktigt bra för kroppen och inte minst varför. Vad olika grönsaker och andra råvaror innehåller som är hälsosamma. Hur vi och framförallt vår energi påverkas av den mat vi äter. Om du är vegan vad du då skall vara uppmärksam på. Vad du helst skall undvika och varför. Detta är några exempel på innehållet denna dag.

I kursen kartlägger vi de fallgropar som finns och utreder ämnen som mag-tarmkanalens mikrobiota, proteinkvalitet för olika livsmedel, phytoöstrogener – växternas östrogen, inflammation och inflammationshämmande mat och mycket mer.

Min väninnas farmor sa alltid:
”kom ihåg att äta en morot i dag, du vet inte om den är nyttig i morgon”.

Kort sagt: Denna kurs leder dig igenom en djungel av råd och trender för att ge dig tryggheten att välja det som är rätt för dig.

Varmt välkommen till en kurs fylld av genuin kunskap, värme och livskraft!

Kursledare: Ditte Marie Kjær Lomholt har lång erfarenhet av att leda kurser. Hon får deltagare att lätt förstå komplexa sammanhang. Med sin genuina bakgrund som MSc i biokemi och privatpraktiserande näringsterapeut guider hon med hand säkert sina åhörare genom svåra ämnen. Ditte Marie häller även kurser i Danmark för CET – Centrat för Näringslära och Terapi i Köpenhamn. Några av hennes många kurstitlar som arrangeras där är Energi – från blodsocker till cellenergi, makronutrienter (den goda hälsans byggstenar), cancer samt mikrobiologi.

När: Lördag 28 april 2018, kl. 10-17
Plats: Ecotopia på Österlen
Kurskostnad inkl 25% moms och vegansk lunch samt fika: 750:-
Kursen hålls på svenska.
För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814
Vill du veta mer om kursen får du gärna ringa Ditte Marie Kjaer Lomholt 0760 18 60 18.