Kurs – Hållbar livsstil

Vår hållbara livsstil!

Datum: 20 – 21 oktober 2017

Denna kurs handlar om hur man kan leva ekologiskt, klimatsmart och hållbart. Kursledaren är David Appelgren, en ung och engagerad matföreläsare som är mycket populär på nätet.

Davids blogg skulle locka besökare till LRF Media. I tio dagar fick han blogga sedan stängdes bloggen ner – bloggarens åsikter var för provocerande. Nu driver David Ombergs ekogård, där han och hans fru skapar sällsynta mathantverk och odlar exotiska grödor. Han har bland annat lyckats med vad experterna menade var omöjligt: att odla quinoa i Sverige. Just nu följer 160 000 personer hans facebooksida Matfusket.

Om kursen
Många börjar med att köpa ekomat, men vad är nästa steg? Vad kan jag göra för att leva ett mer hållbart ekologiskt liv. Kläder, färdmedel, hudvård och bruksartiklar är bara några varor av allt som går att välja mer ekologiskt och miljövänligt.

Familjen Appelgrens livsstil är att leva helt ekologisk men de tycker också att det känns fel att importera mat från andra sidan jordklotet som vi så ofta gör. Så i deras välfyllda gårdsbutik är minst 90% av råvarorna och innehållet i matprodukterna lokalodlade intill Omberg, där de bor. När de satsar mer på lokala råvaror är de inte lika sårbara för eventuella världskriser i framtiden, plus att det såklart smakar bättre färskt och om man vet att det rest en kort resa innan det landat på tallriken.

Hur tar vi bättre tillvara på råvarorna som finns hos oss lokalt? Hur förädlar vi det som växer runt husknuten till allt från gourmetingredienser till stapelvaror? Paret Appelgren delar med sig av sina recept och bjuder på inspiration till dig på det som är klimatsmart, naturligt och gott. De vill ta tillvara det naturen ger, äta mat som är både ekologisk och närodlad, se en levande landsbygd och spara vår miljö. Under lördagen får du lära dig att skapa mathantverk på lokala råvaror, göra egna hudvårdsprodukter och att ta tillvara på det som naturen har att erbjuda.

Kursen börjar med en öppen kväll med titeln: Matfusket och ekomyten

Syftet med denna temakväll är att informera dig så att du blir mer kritisk vad gäller dagens livsmedel och vad de innehåller. Det är du som konsument som har den största makten!

Denna kurs är fylld med inspiration, hållbar kunskap och livskvalitet!

Kursledare: David Appelgren. David och Liga Appelgren flyttade från storstaden till lugnet på landet för sin gemensamma passion hälsa, naturen och en ekologisk livsstil. Nu driver de Ombergs Ekogård med gårdsbutik vid foten av Omberg vid Vättern i Östergötland. David har grundat den populära bloggen Matfusket. Detta för att uppmärksamma matfusk och uppmuntra till mat med mer hälsosamt innehåll.

Datum: Fredag 20 och lördag 21 oktober

Tider: Fredag kl. 18.30 – ca. 21 och lördag kl. 10-16.30

Kurskostnader (inkl 25% moms) per person inkl. vegetarisk mat och fika:

  1. Utan boende 980:-
  2. Med boende i eget tält på Ecotopia 1030:-
  3. Med boende i ekostuga/dubbelrum med servicehus 1080:-
  4. Med boende i ekostuga/gruppboende (max 4 pers) med eget kök, wc o dusch 1130:-

 

Mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330 814.

I samverkan med