Kurs – Hållbar hälsa & livsstil

Näringslära – Vegomat

Fullvärdig vegetarisk och vegansk kost mitt i vintern!

Datum: 11-12 november 2017

Denna kurs handlar om en av de hetaste trenderna just nu och hur den växtbaserade maten påverkar vår livsstil och framförallt vår hälsa. Och vad som är viktigt att tänka på när man väljer råvaror till en fullfärdig vegetarisk och vegansk kost mitt i vintern.

En del har sagt till mig att det inte är ”nyttigt” att vara vegetarian och att man kan få
näringsbrist. Genom att äta variationsrik och näringsriktig vegetarisk mat känner jag mig både friskare och starkare

I denna grundläggande kurs om vegomat lär du dig både i teori och praktik vad hälsosam vegankost skall innehålla och hur den växtbaserade maten påverkar kroppen. Kursen innehåller även praktiska övningar som en guidning om hur du själv snabbt kan vända energin och öka livsglädjen.

Under kursen serveras vegetariska, veganska och rawfood måltider. Vi tillagar även vår egen enastående veganska middag utifrån vinterns skafferi som vi avnjuter gemensamt. Självklart får du recepten med dig hem.

Vi kliver in i en av de hetaste trenderna just nu och du får svar på frågor kring proteinkvalitet, inflammation, soya, phytoöstrogener, arakidonsyra, mikrobiota, den psykiska hälsa, fibrer, blodsocker och mycket, mycket mer. Självklart ska provsmaka vegansk mat och lördag kväll kryddar vi det hela med en omgång livsglädje. Här lär vi oss hur vi enkelt kan använda tanken; ibland vår största sabotör men samtidigt vår största potential och resurs för ökat livsglädje!

Detta tar du med dig hem från denna kurs:

  • Gedigen kunskap om hur vego maten påverkar kroppen
  • Grundlig insikt i de fallgropar som finns
  • Massor med recept och inspiration till vego mat
  • Praktisk erfarenhet av att tillaga vego mat
  • Enkla tips till snabb och enkel vego mat – om det plötsligt knackar på dörren…
  • Enkla övningar och en guide till ökat livskvalitet
  • …och kanske en ny vän?

Kursen vänder sig till dig som:

  • vill förstå vad som händer i kroppen när man äter vegansk eller vegetarisk mat
  • vill lära sig hur man får i sig allt vad kroppen behöver när man åter vegansk eller vegetarisk även på vintern
  • söker praktisk inspiration till vegansk matlagning på vintern
  • är bekymrad för ditt barn, barnbarn som blivit vegan
  • inte vet vad du ska bjuda på när barn och barnbarn kommer på besök
  • vill få argument som är livskraftigare än anhörigas bekymmer
  • är nyfiken på livet med ”grön” mat och vill lära dig mer

Varmt välkommen till en kurs fylld med genuin kunskap, värme och livskvalitet!

Kursledare: Ditte Marie Kjær Lomholt, MSc i biokemi och privatpraktiserande näringsterapeut. Hon är bosatt i Trolleholm. Tidigare anställd som näringsterapeut på förskolan Lyckeborg – en av de saker styrelsen för Lyckeborgs föräldrakooperativ satsade på. Ditte håller kurser och föredrag även i Danmark för CET – Centrat för Näringslära och Terapi i Köpenhamn. Några av hennes många kurstitlar som man hittar där är Energi – från blodsocker till cellenergi, Cancer samt Metaller – giftiga metaller.

Datum: Lördag 11 – söndag 12 november
Tider: Lör 10-21 och sön 9.30-15

Kursintyg erhålles 

Kurskostnader (inkl 25% moms) per person inkl. vegetariska/veganska/rawfood-måltider och fika:

A. Utan boende 1500:-
B. Med boende i eget tält på Ecotopia 1550:-
C. Med boende i ekostuga/dubbelrum med servicehus 1650:-
D. Med boende i ekostuga/gruppboende (max 4 pers) med eget kök, wc o dusch 1700:-

Mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330 814. Vill du veta mer om kursen får du gärna ringa Ditte Marie Kjaer Lomholt 0760 18 60 18.