Introduktionskurs – Örtmedicin

Plocka ditt eget naturapotek Fullbokad

 

Datum: 4 augusti 2018

Nu är det hög tid att börja plocka örter och sammanställa höstens och vinterns naturapotek. I denna kurs får du både möjlighet att inhämta grundläggande örtkunskap och att gå ut i naturen och plocka ditt eget naturapotek som du sedan kan ta med sig hem och torka.

Denna kurs bygger på ett inledande kunskapsintag om örtmedicin för människor och djur. Detta genom att lära sig mer om vilda växter och vilka man kan använda i sin vardag. Vilka örter man bör plocka och vad man kan använda dem till. Vilka växter, s.k. medicinalväxter, som används som läkemedel och som man framställer läkemedel ur.

Catharina Ehlo lägger grunden för nya tankar kring medicin samtidigt som hon vill öka förståelsen för skillnaden mellan symtombehandlande skolmedicin och botande alternativ- och komplementärmedicin.

Kommentarer från tidigare deltagare:
”Kanontrevlig kurs med en mycket kunnig kursledare”
”Lärande upplägg – lärde mig mycket på kort tid”
”Jättetrevlig dag och en intressant kurs. Kul att få möjlighet att plocka sina egna växter”
”Fantastiskt på alla sätt och vis”
”Superbra! Pedagogiskt och trevligt!”

Catharina har lång erfarenhet från sin egen praktik och är inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet. Hildegard ägnade sig åt naturens krafter och sökte de kroppsliga, mentala och själsliga orsakerna för sjukdomar och svagheter. Hon menar att människan är frisk om de fyra kroppssafterna står i rätt förhållande till varandra. Därför har hon förutom många medicinalböcker efterlämnat originalrecept av naturliga örtblandningar som bidrar till denna ”inre balans”.

Mötet med naturens eget apotek kopplade till praktiska exempel från Catharinas egen praktik får denna kurs att både bli lärorik och spännande.

Kursledare: Catharina Ehlo har byggt upp och leder två verksamheter. Efter mer än 10 års framgångsrikt arbete med bland annat örtmedicin på sin egen praktik Själens Stjärna bildade hon Stjärnörter där hon tagit fram egna produkter som hon nu framställer både till människor och djur (registrerade som fodertillskott hos Jordbruksverket).