Kurs – Traditionellt och miljövänligt måleri (del 1)

headermaleriett

Måla med linoljefärg – olika metoder och goda råd!

Datum: Lördag den 17 juni 2017

Behöver dina gamla fönster en renovering eller bara ommålning? Linoljefärgen är det givna valet för måleri på utvändiga snickerier men funkar alldeles utmärkt för köksskåp också. Linolja är en torkande olja som både bildar en beständig färgfilm och impregnerar och skyddar mot fukt. Linoljefärg är en hållbar och nedbrytbar produkt som passar i ett miljövänligt byggande.

Meningen är att du efter denna dag ska ha tillräcklig kunskap för att ta dig an ett eget måleriprojekt med linoljefärg. Vi blandar färg från linolja och pigment. Du får prova att måla med linoljefärg på olika typer av material och spädning. Vi går igenom fönsterkittning (linoljekitt) och fönstermålning. Du får tips om hur resultatet ska bli bra och vad det gäller att tänka på inför att måla med linoljefärg.

Hur underhålls och rengörs en linoljefärgsmålad yta? Förutom att du får svar på detta så går vi igenom skillnaden mellan kokt och rå linolja, hur linolja härdar(torkar) och hur man går tillväga för att förbereda underlaget. Du kommer också att lära dig hur du enkelt kan justera färgen i vald kulör.

I kursavgiften ingår en flaska kokt, en flaska rå linolja och en pensel och allt material som används under kursen. Du kan även ta med dig material hem till reducerat pris både penslar, pigment, olja etc.

Kursledare: Maria Attström driver målerifirman Econyans, med färgbutik och har lång yrkeserfarenhet av byggnadsmåleri, färgsättning, färgmaterial och form. Hennes fokus ligger på det estetiska samtidigt som hon utgår från miljövänliga, ekonomiska och långsiktigt hållbara tekniker dvs. måleri med linoljefärg, slamfärg, äggoljetempera, limfärg och kalkfärg. Sedan slutet på 90-talet arbetar hon med miljövänligt måleri, dekorationsmålning och linoljefärgstillverkning. Efter flera år som yrkesverksam på ett (linolje)färgmakeri har hon god erfarenhet av rådgivning och vägledning.

När: Lördag den 17 juni 2017, kl 10-16.30

Plats: Ecotopia på Österlen

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetarisk lunch och fika: 855:- 
I kursavgiften ingår en flaska kokt, en flaska rå linolja och en gratis pensel och möjligheten att köpa rabatterade måleriprodukter.

Rabatterad kurskostnad för denna del 1 och del 2 (18/6): 1400:- (ordinarie pris 1710:-)

Begränsat antal deltagare

Sista anmälningsdag: 8 juni 2017

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814

I samverkan med: