Kurs – Traditionellt och miljövänligt måleri (1)

Måla med linoljefärg – olika metoder och goda råd!

headermaleriett

Datum: Lördagen den 14 maj 2016

Ska du måla om trädgårdsmöbler? Kanske funderar du på att måla ett golv eller en köksinredning, då är linoljefärg också ett bra val. Gamla fönster är bättre än nya och väl värda att underhålla med miljövänlig linoljefärg. Linolja är också lämpligt för impregnering och inoljning.

Meningen är att du efter denna dag ska ha tillräcklig kunskap för att ta dig an ett eget måleriprojekt med linoljefärg.

Vi blandar färg från linolja och pigment. Du får prova att måla med linoljefärg på olika typer av material och spädning. Vi går igenom fönsterkittning (linoljekitt) och fönstermålning. Du får tips om hur resultatet ska bli bra och vad det gäller att tänka på inför att måla med linoljefärg.

Hur underhålls och rengörs en linoljefärgsmålad yta? Förutom att du får svar på detta så går vi igenom skillnaden mellan kokt och rå linolja, hur linolja härdar(torkar) och hur man går tillväga för att förbereda underlaget.

Du kommer också att lära dig hur du enkelt kan justera färgen i kulör.

I kursavgiften ingår en flaska kokt eller rå linolja, linoljefärg – provburk i valfri kulör eller Otto von Friesens bok: Golv, fönster, färg & kalk. Allt material som används under kursen ingår. Men du kan ta med dig material hem till reducerat pris. Både penslar och pigment och olja m.m.

maria_maleriKursledare: Maria Attström driver målerifirman Econyans och har lång yrkeserfarenhet av byggnadsmåleri, färgsättning, färgmaterial och form. Hennes fokus ligger på det estetiska samtidigt som hon utgår från miljövänliga, ekonomiska och långsiktigt hållbara tekniker dvs. måleri med linoljefärg, slamfärg, äggoljetempera, limfärg och kalkfärg. Sedan slutet på 90-talet arbetar hon med traditionellt måleri, dekorationsmålning och linoljefärgstillverkning. Efter flera år som yrkesverksam på ett (linolje)färgmakeri har hon god erfarenhet av rådgivning och vägledning.

När: Lördagen den 14 maj 2016, kl 10-16.30

Plats: Ecotopia på Österlen

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetariska lunch och fika: 855:- 
I kursavgiften ingår även en flaska kokt eller rå linolja, linoljefärg – provburk i valfri kulör eller Otto von Friesens bok: Golv, fönster, färg & kalk.

Begränsat antal deltagare

Sista anmälningsdag: 4 maj 2016

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0417-23034