Temakväll – Permakultur & trädgårddesign

permakulturheaderny1

En trädgårdsdesign med praktiska exempel

Datum: 26 juli kl. 18.30

Temakvällen handlar om hur vi förvandlar vår trädgård till ett ätbart landskap som inte kräver så mycket skötsel och vård. Det gäller först och främst att förstå naturen. Hur fungerar de naturliga systemen bäst och hur kan man sluta kretsloppen för att skapa stabila system.

Vi kommer att utgå från permakulturprinciperna som exempelvis självhushållning eller skogsträdgården och sedan arbeta fram de viktigaste grundbultarna för en lyckad trädgårdsdesign.
Människans roll på jorden för att kunna leva i samklang med jorden utgör också ett tema denna kväll. Det finns så många möjligheter för att hitta innovativa lösningar på hur vi kan återskapa balans med plantor och djur!
Permakultur är inget färdigt recept utan en inspirationskälla som hjälper dig att hitta nya vägar i projekt, i trädgården och i det egna livet.

cal_thumb_22Kursledare: Barbara Brodegger är utbildad internationell permakulturdesigner (Otamatea Eco Village) och konstnärinna. Barbara lever i Österrike och Spanien på ön Gomera och har länge vistats i Indien, Sydostasien och Nya Zeeland. Hon undervisar i permakultur och gör designarbeten på uppdrag. Dessutom undervisar hon i expressiv målning med jordfärger och geomanti samt håller överlevnadskurser med aktiviteter i vildmarken. Barbara lever tillsammans med man och tre barn i samklang med naturen och är självhushållande.

När: Tisdagen den 26 juli kl. 18.30 – ca. 21
Språk: Engelska (översättning till svenska om så önskas av flera deltagare)
Inträde: 100:-
Ekofik: Öppet innan föredraget och under pausen
Mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330814