Grundkurs – Permakultur

Grundkurs i Permakultur

headergrundkurs12016

Datum: 26-28 juli 2016

Vill du leva mer självhushållande och hållbart? Vill kunna fylla dina basbehov som tak över huvudet, mat på bordet och sociala sammanhang på ett sätt som är i samklang med vår planet och alla varelser som lever här? Då kan du hitta många av nycklarna i denna kurs. Permakultur är ett designverktyg som utgår från naturens egna principer.

Permakultur är en livsfilosofi och en livsstil som upprätthåller och anlägger små paradis.

Metoden handlar om hur man blir mer självhushållande, hur man sluter kretslopp och nyttjar resurser på ett hållbart sätt. Den bygger på tänkandet kring ekologiska sammanhang och inbördes påverkan. Detta med målsättningen att utveckla bestående och självreglerande system utifrån plantor, djur och människor. Den stödjer den aktsamma hanteringen av naturen, medmänniskor och andra resurser och ger oss mer glädje och tillfredställelse i våra liv!

Denna grundkurs bygger på permakulturens grundläggande etik, dess principer och metoder. Du får en djup inblick i ekologiska samband, hur man kan leva med naturen och bli mer självhushållande. Men även hur man kan skapa mötesplatser för möten med naturen, djuren, plantor, människor och oss själva.

Kursledare Barbro Brodegger, har en lång erfarenhet av att undervisa i permakultur och designa internationella projekt. Hon ledde 2009 permakulturdesignprojektet på Ecotopia. Här kan du läsa Karin Janssons artikel i tidningen Odlaren om hennes presentation av designen mitt i naturen med många praktiska moment.

Kursen vänder sig både till dig som kanske har hört talas om permakultur men som nu vill lära dig att förstå grunderna i metoden. Detta på ett enkelt och förklarande sätt även genom praktiska exempel. Inga förkunskaper krävs. Kursen syftar till att ge dig en förståelse för permakultur, så att du får en solid kunskapsgrund att stå på. Detta så att du skall kunna sätta igång och permakulturodla direkt när du kommer hem.

Kursen börjar med en öppen kväll med temat:

En trädgårdsdesign med praktiska exempel 

Den vegetariska, veganska och rawfood maten som ingår i kursen består även av gårdens vilda och odlade ekologiska grönsaker.
cal_thumb_22

Kursledare: Barbara Brodegger är utbildad internationell permakulturdesigner (Otamatea Eco Village) och konstnärinna. Barbara lever i Österrike och Spanien på ön Gomera och har länge vistats i Indien, Sydostasien och Neuseeland. Hon undervisar i permakultur och gör designarbeten på uppdrag. Dessutom undervisar hon i expressiv målning med jordfärger och geomanti samt håller survivelkurser med aktiviteter i vildmarken. Barbara lever tillsammans med man och tre barn i samklang med naturen och är självhushållande. Besök gärna hennes hemsida.

När: Tis 26-28 juli 2016

Tid: Tis 17-21 (gemensam måltid 17-18), ons 9.30-18 och tors 9.30-16

Plats: Ecotopia
 på Österlen

Kurskostnader (inkl 25% moms) per person inkl. vegetariska måltider och fika:

A. Utan boende 1900:-
B. Med boende i eget tält på Ecotopia 1950:-
C. Med boende i ekostuga/dubbelrum med servicehus 2200:-
D. Med boende i ekostuga/gruppboende (max 4 pers) med eget kök, wc o dusch 2300

Språk: Engelska (delvis översättning från tyska till svenska om så önskas)

Kursintyg erhålles

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330 814