Kurs – Hållbar ekonomi

Nytänkande kring pengar och ekonomi

header_hallbarprivatekonomi

Datum: 16 april 2016

Länge har vinstintresset styrt vår ekonomi och vi har blivit konsumenter beroende av varor och tjänster. Skuldberget, bostadspriser, kontrollen över kontanter etc. stiger samtidigt som bankernas vinster. Många människor har hamnat i skuldfällor. Miljöbovarna är många och naturresurserna sinar. Så hur ser framtidens ekonomi ut? Ekonomer talar nu om cirkulär ekonomi, permaekonomi, allmännyttig ekonomi, garantiinkomst och lokal andelsekonomi. Vad betyder och innebär det egentligen?

Denna kurs handlar just om dessa nya former för ekonomi. Hur vi kan minska konsumtion och miljöpåverkan genom basinkomst/medborgarlön, lokal valuta, delningsekonomi etc. Hur vi kan dela på saker, återvinna, byta och återbruka. Kursen belyser det nuvarande ekonomiska systemet och öppnar upp för nytänkande, nya möjligheter och framtidstro.

En av kursledarna, Göran Hjort, kommer även att framställa en önskvärd ekonomisk framtid utifrån sin nyutgivna bok ”Permaekonomi – När pengar gör som bäst nytta”.

I kursen ges utrymme för personliga frågor och diskussion.

emmapetersson_IMG_5167_sKursledare: Emma Petersson från Hifab har i flera år föreläst om hållbara former för ekonomi. I hennes arbete som hållbarhetskonsult processleder hon även utvecklingsarbetet av kommuners och företag inom näringslivet. Hon har stor kunskap inom ämnet hållbar ekonomi och god överblick över den senaste utvecklingen.

gorangjort2016Kursledare: Göran Hjort, har erfarenheter från ett omväxlande arbetsliv som pedagog och undervisning i ekonomi, bank- och penningsystem samt som konsult. Sedan 2006 har han gett ut ett flertal böcker om ekonomi varav ”Permaekonomi – När pengar gör som bäst nytta” är nyutgiven. Permaekonomi betyder en bestående och fungerande hushållning med naturens resurser och oss själva. Ekonomin är baserad på en ny etik för vårt sätt att leva och det finansiella systemets sätt att arbeta. För en ekonomi som inte fortsätter att föröda förutsättningarna för vår existens krävs attitydförändringar, menar han.

När: Lördagen den 16 april 2016, kl 10-16

Plats: Ecotopia på Österlen


Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetariska lunch och fika: 780:-

Student- och pensionärsrabatt: 180:-

Sista anmälningsdag: 6 april 2016

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0417-23034