Kurs – Ekologisk odling i praktiken (1)

Ekologisk sjukdoms- och skadedjurshantering & bevattning

collageheaderekologiskodling2016

Datum: Lördagen den 16 juli 2016

Nu är det sommar. En tid då många andra organismer också är intresserade av plantorna i odlingen. Vi brukar tala om skadeinsekter och plantsjukdomar.

Denna kurs handlar både teoretiskt och praktiskt om hur vi på ett ekologiskt sätt kan hantera skadeinsekter och plantsjukdomar som finns i regionen.

Dessutom handlar kursen om bevattning. Hur bevattnar man riktigt? När och hur mycket? Vatten utgör en sinande resurs. Vi diskuterar olika lösningar med fokus på en ansvarsfull vattenhantering och lär oss innebörden av en ansvarsfull vattenhantering utifrån sambandet mellan växter, djur och vatten som resurs.

Kunskapsintaget sker både genom undervisning, diskussioner utifrån praktiska exempel och praktiska övningar.

Dagens vegetariska lunch tillagas på nyskördat från gården.

holger_webKursledare: Holger Kahl är biolog och har studerat organisk odling i Tyskland och U.S.A. Han har undervisat i organisk trädgårdsodling på universitetsnivå och har bl.a. varit delaktig i uppbyggnaden av en fröbank i Nya Zealand. Med sin stora erfarenhet av odling, kunskapsförmedling och rådgivning har han varit delaktig i ett stort antal projekt, även permakulturprojekt, världen över. Numera arbetar Holger i Ghana och Tajikistan när han inte är hemma med Sabine i deras lerhusbygge i ekobyn Baskemölla. Holger är aktiv i omställningsprojektet Gemenskapsodling & Frögrupp som initierats av Ecotopia i samverkan med Omställning Österlen.

”Proffsig kurs på alla sätt och vis: undervisning, diskussioner, praktik och mat. Rekommenderar kursen varmt till alla jag känner. Jag har fått en annan förståelse för naturen och naturlig odling” Irene O

När: Lördag 16 juli 2016, kl 10—15.30


Plats: Ecotopia
 på Österlen

Språk: Engelska och svenska

Kurskostnad (inkl. 25% moms) inkl. vegetarisk lunch och fika: 650:-

Sista anmälningsdag: 6 juli 2016

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0417-23034