Matlagning – Vilda ätbara växter med Anita Zieme

”Ogräsmatlagning” med Anita på Börringekloster


Datum: 23 september 2021

Anita är krögaren och kocken som brinner för är att använda naturen i sin matlagning. Hon driver Anita på Börringekloster där hon lagar hälsosam mat inte bara av ekologiska närodlade produkter utan även med ”ogräs” och vilda örter. Naturens många smaker kirskål, ängssyra, groblad, rölleka … är hennes stora inspirationskälla och kanske även din i morgon?

     Ju mer jag använder av det vilda ju mindre tär jag på naturen

Denna workshop handlar om matlagning med ”ogräs” och vilda växter. Anita delar med sig av sin erfarenhets- och yrkeskunskap både vad det gäller att känna ingen och plocka vilda ätbara växter men framförallt hur man tillagar dom. Efter hennes introduktion går man ut med korgar och botaniserar. Därefter är det dags för en gemensam ”ogräsfika” innan själva matlagningen. Slutligen avnjuter man en gemensam måltid i kokkonstens anda.

Välkomna att hämta inspiration både från Anita och naturen med alla sina härliga smaker!

Anita Zieme är kocken och krögaren som driver Anita på Börringekloster, en mat och kulturupplevelse utöver det vanliga. Anita lagar hälsosam mat av ekologiska närodlade produkter samt “ogräs” och vilda örter. Vällagad mat med stor portion kärlek, kreativitet och konstnärlighet. Hon brinner för att använda naturen i matlagning. Dessa smaker är hennes stora inspirationskälla. Kirskål, ängssyra, groblad, tagetes och rölleka är exempel. När mina barn var små sa jag att det var pizzakrydda i maten men det var nässlor, skrattar Anita.

När: Torsdag den 23 september 2021
Tider:
kl 10-16
Plats: Ecotopia på Österlen
Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl gemensam måltid: 850:-

Angående covid-19:  Vi har din säkerhet i fokus och följer FHM:s restriktioner.

Mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330814

I samverkan med
logo