HAMPAevent

Hampa: Grönt guld för en grön livsstil!


Datum:
Lördagen den 17 juli 2021

Denna dag firar vi hampan som av internationella experter anses vara ”världens hållbaraste planta som skulle förmå att delvis rädda världen” med kunskapsintag, mathantverk och studiebesök.

En inspirerande dag mitt i sommaren innan skörd med David Appelgren, ordförande i det Svenska Hampaförbundet. David är en föreläsare, kursledare, ekojordbrukare, känd bloggare mm som tänjer på gränser och tänker utanför ramarna. Enligt många är han Sveriges främste hampaexpert.

Du får ta del av djupgående hampakunskap och upptäcka hampans mångsidighet. David inleder dagen med att belysa hampans historia, medicinska effekter, småskalig hampaodling, användningsområden och framtida möjligheter.

Sedan följer en workshop då du lär dig att skapa mathantverk, så som hampamjölk, hampasmör, hampabiffar med soltorkade tomater, hampapesto och Bhang (den heliga indiska drycken). Välsmakande och nyttiga matkreationer som ni avnjuter tillsammans.   

Hampa har så många näringsvärden att den går under namnet superfood. Antioxidanter, omega 3 fettsyror, vitamin E och B och alla nio essentiella aminosyror. Fullpackad med högvärdigt protein utgör den för vegetarianer och veganer ett utomordentligt bra komplement i dagliga måltider.

Efter gemensam lunch åker vi till Sveriges första hampafabrik på studiebesök. En hampafabrik för matförädling som nu byggs upp på Mossagården. David har varit konsult under uppbyggnaden av denna medelstora förädlingsfabrik. Här blir du introducerad i hampaförädling som både sker maskinellt och för hand.

Denna dag har du även möjlighet att köpa med dig hampaprodukter hem.

Detta hampaevent avrundas med att gemensamt fira hampan som framtidens kulturgröda!
Välkommen!

Ledare & inspiratör: David Appelgren flyttade från storstaden till lugnet på landet utifrån sin passion för hälsa, naturen och en ekologisk livsstil. Nu driver han Ombergs ekogård med gårdsbutik vid foten av Omberg vid Vättern i Östergötland. Förutom hampa har den första svenska quinoan skördats på gården. Dessutom har David grundat den populära bloggen Matfusket. Detta för att uppmuntra till mat med mer hälsosamt innehåll.

Dag: Lördagen den 17 juli 2021

Tid: kl 10 – cirka kl 18 (eller senare om så önskas…)

Plats: Ecotopia på Österlen med anslutande studiebesök på Mossagården i Genarp efter gemensam lunch

Angående covid-19: Vi har din säkerhet i fokus och följer noggrant myndigheternas bestämmelser. Antalet deltagare är därför begränsat.

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. gemensam  vegansk måltid och fika: 850:-

Angående covid-19: Vi har din säkerhet i fokus och följer noggrant myndigheternas bestämmelser. Antalet deltagare är begränsat

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814

I samverkan med

 

 

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 
* Obligatoriska fält  

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss.