Workshop – Återbruk

Dags att lappa och laga?!

 

Datum: 7 augusti 2021

 

Har du något som bör lappas eller lagas? Att komma igång och förstå vikten av att ta tillvara det vi redan har i klädväg genom att laga snyggt och funktionellt hör morgondagen till. Detta istället för att köpa nytt.

Det är så rätt i tiden då vi alla behöver dra ner på vår konsumtion och använda det som redan finns istället för att handla nytt. Både för att värna om vår planet och plånboken. Dessutom får vi träffas, lappa, laga, äta gott och ha trevligt tillsammans.

Och tänk om det lagade plagget blir finare, vackrare och mera unikt än det ursprungliga? 

Ta med dig klädesplagg som du vill laga, pynta, sy in, lägga ut, sy om, byta knappar på eller ändra till något helt annat. Möjligheterna är oändliga! Du behöver inte vara sykunnig men även redan bevandrade sömmare kan låta sig inspireras av oss andra.

Två fungerande symaskiner finns på plats. Ta gärna med din egen om du har. Egen sax, synålar (ska vara långa och tunna med långt öga), fingerborg, krita, knappnålar, ev lim, roliga knappar, måttband, lappar att laga eller pynta med och färgglada band eller dylikt är också bra att ha med sig. Annars får du gärna låna mina verktyg.  

Dubbelsidig klisterväv och vit bomullstråd i olika tjocklek finns tillgänglig för den som vill prova på Sashiko eller Boro, en japansk lagningsteknik.  Men även äkta japanska synålar för den som vill prova eller köpa.

Välkommen till denna inspirerande lappa-laga-dag på Ecotopia!

Kursledare: Maria Åkesdotter är beklädnadslärare och klädskapare med ett helt yrkeslivs erfarenhet. Hon bistår med hela sitt kunnande. Boken ”Mending matters” är hennes ”återbrukarbibel” och inspirationskälla. Den boken fick henne att dra igång ”Återbruket Klädtrasan” tillsammans med Röda Korset. Här på hennes facebooksida kan du läsa mer om Marias kreativa glädjeämne https://www.facebook.com/kladmakare/

 

Begränsat antal deltagare 8 personer

När: lördag 7 augusti 2021

Tid: 10-16 

Plats: Ecotopia på Österlen 

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl vegansk måltid och fika: 680:-

Mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330814. För frågor kring kläder och denna workshop kontakta gärna Maria via e-post: mariakladmakare@gmail.com eller mobil: 0739-95 03 20