Kurs – Grundläggande överlevnadskunskap

Överlevnadsdygn på Österlen

Datum: 10-11 augusti 2021

Under detta överlevnadsdygn får du grundläggande överlevnadskunskaper. Genom praktiska övningar lär du dig att skydda dig från elementen, göra upp eld och sova i dess värme samt hur man renar vatten. Ett bra och kanske första steg mot ökad trygghet och bättre självförtroende i naturen.

Detta gemensamma dygn i skogen innefattar olika praktiska uppgifter med fokus på att bygga bivack och samla ved. VI bygger upp en bivack som vi tillsammans sover i.

Flera olika ämnen berörs under kursen som exempelvis en överlevnadssituation, hur man hamnar där och vad som är karakteristiskt för alla situationer. Kursledaren delar med sig av sin kunskap om kroppens grundläggande fysiska behov och psykets betydelse i en nödsituation. Men även hur du kan vara förberedd genom utrustning och en s.k. nödask.  

I kursen ingår även några enkla måltider som tillagas över elden. Så hur man gör upp en eld och håller den vid liv för att laga mat över den och sova vid den får du också uppleva och lära dig. Liksom säker hantering av kniv och små sågar. Och sist men inte minst hur man hittar och renar vatten.

Väderförhållandena under kursen påverkar i vilken omfattning de olika ämnena berörs. Ju sämre väder desto mer energi behöver vi tillsammans lägga på bygget av bivack (vindskydd) och samla ved för natten.

Detta överlevnadsdygn i ett naturområde på Österlen är en ”nära-naturen-upplevelse”, guidad av en erfaren överlevnadsinstruktör, som du nog inte kommer att glömma.

Kursledare: Martin Olsson är överlevnadsinstruktör med 20 års erfarenhet av friluftsliv. Han är utbildad inom sjukvården och har många års erfarenhet av ledarskap liksom att hålla civila och militära överlevnadskurser. Martin bor med sin familj i Åhus. Han har alltid älskat att vara ute i naturen och hans största intresse är friluftsliv och överlevnad. Har han en ledig helg åker han mer än gärna ut i skogen, slår upp ett tält, gör upp en eld, fiskar och bara njuter av lugnet.

Inga förkunskaper krävs. ”Vi kommer inte gå särskilt långt eller bära tungt”, hälsar Martin. Vi återkommer med en mycket kort ”packlista”.

Kursstart: Tisdag den 10 augusti 2021 kl 11.

Mötesplats: Ecotopia på Österlen

Kostnad inkl 25% moms: 1490:-  

Kursen ges i samverkan med All In Nature SWEDEN med fysiskt säte i Borås.  

Angående covid-19: Vi har din säkerhet i fokus och följer noggrant myndigheternas bestämmelser.

Mer information: Skriv till eller ring 0703 330814. Vill du veta mer om kursen får du gärna maila till Martin Olsson martin.olsson1975@gmail.com. Mer info om All In Nature hittar du på www.allinnature.se.

 

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 
* Obligatoriska fält  

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Vid sjukdom ber vi om läkarintyg eller ställs kursen in betalar vi tillbaks din inbetalning.