Grundkurs – Naturlig djursjukvård (del 1)

Naturmedicin för djur

Datum: 18 september 2021

I denna kurs lär du dig vilka läkeväxter och homeopatiska mediciner du enkelt kan använda för att stödja ditt djurs hälsa. Kursen tar även upp frågor kring vad som är naturligt för respektive djur att äta och vilka samband det finns mellan våra djurs foderintag och ökade ohälsa. 

Hur man kan förebygga och behandla med örter och homeopati och vad ditt djur egentligen äta för att må så optimalt som möjligt. Kursen vänder sig främst till dig med katt, hund eller häst men självklart är alla djurägare välkomna. Kursen bygger på ett inledande kunskapsintag om örtmedicin och homeopati. Vilka växter s.k. medicinalväxter som används som läkemedel och vilka man framställer läkemedel och homeopati ur. Vilka örter som är förebyggande och vilka som läker och stärker djurets hälsa.   

Catharina Ehlo har lång erfarenhet från sin egen praktik och är inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet. Hon lägger grunden för nya tankar kring medicin samtidigt som hon vill öka förståelsen för skillnaden mellan symtombehandlande veterinärmedicin och botande alternativ- och komplementärmedicin. 

Catharina lever för och med djur. Idag tre hästar, tio katter och två hundar. Hon är känd för sin djurkommunikativa ådra och har även bedrivit hästuppfödning i större skala på gården där hon bor och har sin praktik. 

Mötet med naturmedicin kopplade till praktiska exempel från Catharinas egen praktik och gård får denna kurs att både bli lärorik och spännande!

Kommentarer från tidigare deltagare:

”Kanontrevlig kurs med en mycket kunnig kursledare”
”Lärt mig mer än väntat! Fortsätt sprida din kunskap”
”Otroligt lärorikt”
”Kursledaren är otroligt kunnig och förtroendeingivande!”
”Mycket nöjd med dagen. Har inga övriga önskemål då kursledaren följde våra frågor”

catarina_liten

Kursledare: Catharina Ehlo har lång yrkeserfarenhet både från en djurklinik och från sjukvården. Catharina arbetade som djursjukvårdare på en veterinärklinik i fem år, innan och under tiden hon utbildade sig inom komplementärmedicin.  Detta ledde till att hon sedan sökte andra vägar till läkande istället för den traditionella och vidareutbildade sig i örtmedicin, homeopati, näringslära, anatomi och fysiologi. Catharina har byggt upp och leder idag två verksamheter. Efter mer än 20 års framgångsrikt arbete med bland annat örtmedicin och näringslära på sin egen praktik Själens Stjärna bildade hon 2007 Stjärnörter där hon tagit fram egna örtprodukter som hon framställer till djur. Dessa är registrerade som fodertillskott hos Jordbruksverket.

När: Lördagen den 18 september 2021, kl 10- ca. 16.30

Plats: Ecotopia på Österlen

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegansk lunch och fika: 850:-

Rabatterad kurskostnad för denna del 1 och del 2 den 19/9: 1550:- (ordinarie pris 1700:-)

För mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

I samverkan med Stjärnörter

 

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
 
* Obligatoriska fält  

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 betalar vi tillbaks din inbetalning.