Matvagn med dagens skörd VEGOMAT-FIKA-TAKE AWAY

Hjärtligt välkomna till Ekavagnen på Ecotopia Österlen!


ÖPPETTIDER:

14 juli – 14 augusti
onsdag – lördag

Köket har öppet kl 15 – 20

Ekavagnen erbjuder vegetarisk skördemiddag och rawfoodfika samt en liten keramikbutik. Som gäst har du möjlighet att äta under bar himmel i den lummiga trädgården,  sitta i Ecotopias vackra matsal eller ta med dig maten hem. 

Det finns ingen förutbestämd meny, Köksmästaren Johan Alexandersson skapar i stunden och låter kreativiteten flöda fritt. Ecotopias återbrukstallrikar är som blanka papper som matkonstnären fyller med färger, texturer och smaker.  För Johan är det viktigt att känna till ursprunget på de råvaror han använder och han älskar att plocka vilda växter och följa frön hela vägen till mogna grönsaker. – ”En matupplevelse aktiverar alla våra sinnen, vi ökar kontakten med oss själva när vi äter en näringsrik måltid med närvaro. Då skapas välmående och balans – menar han. 

Johan och några goda vänner har själva byggt det rullande restaurangköket, som till stor del skapats av återbruk. Vagnen var tidigare världens minsta snusmuseum och skänktes till Ekagården, där Johan bor tillsammans med sin tvillingbror Niklas och sambon Milla som ni finner vid Johans sida i Ekavagnen.

För beställning och information vv kontakta Johan Alexandersson mob 0739 097411 eller mejla johantvilling@gmail.com

Om Johan: 

Johan Alexandersson har arbetat som kock under två decennier, under dessa år har han gjort allt från att vara köksmästare på Malmös första ekokrog till att lära känna andra matkulturer på det arbetsintegrerande sociala företaget Yallatrappan. Han har arrangerat många matlagningskurser för små grupper och lagat mat till tusentals festivalbesökare. För två år sedan flyttade Johan och hans familj till Ekagården som är vackert belägen utanför Vitaby på Österlen. I detta lilla kollektiv skapas keramik, odlingar och en mötesplats där konst, kultur, kurser och mat förenas.

Johan samverkar i matvagnen med sin tvillingbror Niklas som är verksam konstnär på ÖSKG samt hans partner Milla som har ett brinnande intresse för raw food fika och vilda ätliga växter. Tillsammans vill de erbjuda en skön och avslappnad atmosfär med smakrika upplevelser och ser fram emot att möta dig som gäst i luckan! Ekavagnen kan även erbjuda veganska alternativ samt barnanpassade tallrikar.

Varmt välkomna!