Matlagning – Vilda ätbara växter med Liga Appelgren

Botanisering, matlagning och mjölksyrning

Datum: 19 juni 2021 – Fullbokad


Denna dag handlar om hur vilda växter på olika sätt kan bidra till din självförsörjning och maten som din medicin. Workshopen kan också ge dig inspiration inför kommande midsommarhelg och semester. Du kanske vill bjuda din familj eller gäster på en vild meny? Därför går vi ut i naturen, botaniserar och skördar. Vi smakar, upplever, tillagar, mjölksyrar och avnjuter gemensamma salta och söta matkreationer.

Liga Appelgren har sitt ursprung i Lettland där hon har levt med den vilda maten sedan barndomen. Att ta del av naturens gåvor är en självklar del i hennes liv. Vilda ätbara växter utgör en fantastisk möjlighet för att lära sig mer om vår samhörighet och hur vi kan leva sunt och i harmoni med naturen, menar hon.  

Dagen inleds med en introduktion samtidigt som vi gör en näringsrik grön smoothie på vilda växter. Sedan är vi väl rustade för att gå ut i och upptäcka de vilda växterna och skörda på gården. Vi tillagar en gemensam måltid med olika rätter som vildsallad, vårrullar med krämig örtsås, rawfoodkaka et cetera.

Efter denna matupplevelse introducerar Liga dig i mjölksyrning och vi gör en syrad ”vild kimchi” som du kan ta med dig hem. Så ta gärna med dig två medelstora glasburkar som du fyller med din egen kimchi.

Kursen avslutas med vilda sötsaker, örtte och en kaffedryck gjord på ekollon. Detta i samband med att Liga slår ett vingslag för självhushållning och presenterar sina hampaprodukter som hon framställer i den ideella föreningen Hampalöv.

All mat denna dag är ekologisk, vegansk, glutenfri och fylld med kärlek 🙂

Kursledare: Liga Appelgren Efter Ligas första möte med hälsoinspiratören Dan Uhrbom blev hon förälskad i kombinationen rawfood och vilda växter. Liga har anordnat kurser i matlagning med vilda växter tillsammans med Dan som också innehöll matlagning med hampa. Idag driver hon den ideella föreningen Hampalöv som brinner för självförsörjning med industrihampa, vilda växter och återbruk i Vadstena där hon bor. Besök gärna Hampalös Facebooksida  

https://www.facebook.com/hampaloversNär: Lördagen den 19 juni 2021 – Fullbokad
Tider: kl 10-16.30
Plats: Ecotopia på Österlen
Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl gemensam måltid, fika och din kimchi: 750:-
Student- och pensionärsrabatt: 150:- 
Språk: Svenska
Mer information:
 Skriv till oss eller ring 0703 330814

I samverkan med:

 Kursanmälan görs i 2 steg 1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 
*Obligatoriska fält 
Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 betalar vi tillbaks din inbetalning.