Grundkurs i permakultur

Holistisk design


Datum: 28-30 maj 2021

Välkommen på en tredagars grundkurs som handlar om helhetstänk, permakultur design, paradigmskifte, och den värld vi lever tillsammans med. Kursen leds av Linnea och Peter som bägge är erfarna projektledare, permakulturister och naturforskare.

Denna kurs innefattar föreläsningar inom naturens mönster, skala, lager, kretslopp, landskapsarkitektur, permakultur design, perenna odlingssystem, ekologi och samhällsplanering. Du, som deltagare, kommer få inblickar i vetenskaplig forskning, akademiska artiklar, digitala verktyg, och konstnärliga tekniker.

Under kursens gång kommer du rita en karta av ett landskap, med hus och odlingar, samt presentera den för gruppen. Uppgiften kommer sammanställa kursens innehåll på ett personligt vis, som är lätt att återkomma till för fortsatt inlärning. Designen kommer arbetas på under kursens gång med vägledning av Linnea och Peter.

Efter kursen kommer du kunna analysera landskap, förstå hur naturens olika kretslopp är uppbyggda, och planera mänsklig bebyggelse. Denna kurs kommer ge en grundlig förståelse för permakultur design, både lokalt och globalt.. Den stora informationsmängden kommer varvas med praktiska övningar för att se till att informationen integreras korrekt. På lördagen hoppas vi kunna vara ute stora delar av dagen (beroende på väder). Om kvällarna kommer det visas filmer för de som har lust. Arbetsmängden kan kännas intensiv.

Detta är kursen för dig som vill lära dig hur världen är uppbyggd. Kursens innehåll består av kunskap och forskning, som är vetenskapligt beprövad och utlärd. Det kommer finnas mycket litteratur, bild- och filmmaterial, samt nätlänkar tillgängliga på kursen. Kursledarna kommer vägleda deltagarna på en resa genom tid och rum, mikroskopiska och makroskopiska världar, naturens hemligheter och mänsklig historia.

Nyckelord: Permakultur design, landskapsarkitektur, naturvetenskap, bildkonst, kartografi, samhällsutveckling, stadsplanering, perenna odlingssystem, trädgårdsvandring, praktiska uppgifter.

Om dessa ämnen tilltalar dig, eller tangerar de verksamhetsområden du är engagerad i välkomnar vi dig på Ecotopia att delta i denna kurs och att ta del av den expertis som vi, Linnea och Peter dela med oss av.

Välkommen!

Kursledare:

LINNEA ANDERSDOTTER RUNDGREN – LINEAR IMAGING                         

Växtekolog, vetenskapsfotograf, Ekokonstnär, trädgårdsdesigner

Bsc. Royal Melbourne Institute of Technology 2009

Bsc. Stockholms Universitet 2006

Nätsida: www.linearimaging.com

Utbildad till vetenskapsfotograf och växtekolog, med många års erfarenhet av att arbeta med konst, naturvetenskap och odling i varierande sammanhang, världen över. Som konstnär och forskare undersöker Linnea naturen från alla möjliga vinklar. I hennes arbete strävar hon efter att förmedla kunskap och att inspirera till handling och till omsorg om vår gemensamma planet.

Under kursen kommer Linneas roll vara att förmedla kunskaper om, och erfarenheter av, att arbeta tillsammans med växter för att skapa goda förutsättningar för biologisk mångfald och trivsamma, hållbara miljöer för alla. Hon kommer att dela med sig av de fascinerande mönster, som hon har observerat på olika skalor i sitt arbete som vetenskapskommunikatör.

PETER TALLBERG – TALLBERGSTRÖM DESIGN                                                                

Landskapsarkitekt, permakultur-designer, naturbyggare

Msc från Köpenhamns Universitet 2019,

Bsc från Aalto Universitetet 2015

Nätsida: https://tallbergstrom.design

Sedan Peter gick sin PDC certifieringskurs på Ecotopia år 2015 har han integrerat permakultur design i sin akademiska utbildning inom landskapsarkitektur och stadsplanering. Peter har erfarenhet av en mängd projekt, och har arbetat med allt ifrån Nordiska Permakulturfestivalen, volontärprojekt och fallstudier i en svensk ekoby, till en etnobotanisk fältexkursion jorden runt med Linnea. Som kursledare kommer Peter att sammanfatta de lärdomar och verktyg som han använder för att analysera, planera, verkställa, och slutföra projekt. Peter kommer lära ut holistisk planering, kartografi, landskapsarkitektur, stadsplanering, och permakultur design.

Datum:  Fredag 28 till söndag 30 maj 2021
Tider: Fredag kl 16 – 20 + filmkväll (middag 18-19), Lördag kl 9 – 18 + kvällsprogram (middag 18-19) Söndag kl 9 – 16
Inga förkunskaper krävs.
Kursintyg erhålles

Kurskostnader (inkl 25% moms) inkl. veganska måltider och fika:
A. Utan boende 2850:-
B. Med boende i eget tält på Ecotopia 2900:-
C. Med boende i ekostuga 2/4 med servicehus två nätter 3150:-
D. Med boende inkl. kök, wc o dusch två nätter 3300:-

Våra avbokningsregler hittar du nedan.

För mer information: skriv till oss eller ring 0703 330814

I samverkan med:

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 betalar vi tillbaks din inbetalning.