Litteraturrundan på Österlen


Dagens paradigmskifte – Vad är det som händer?


Datum:
  4 september 2021


Vad är det som händer just nu? Denna fråga är grundbulten i denna kurs som lättillgängligt belyser dagens paradigmskifte på olika sätt. Detta för att öka förståelsen för det som just nu sker ur ett helhetsperspektiv.

Vi tar avsked från det konsumerande industrisamhället och blickar framåt mot det ideella kunskapssamhället. Med ökad medvetenhet och skaparglädje lämnar vi gammalt och fokuserar på nytt och hållbart. Vi gör ett framtidssprång (re-gnos) för att se konturerna av morgondagens hållbara samhälle.

Denna kurs bygger på Karins nyutgivna bok Systemstopp – Omstart för en hållbar framtid. Allt är i förändring och inget kommer att bli som förr. Men vad är det egentligen som händer? Vad påverkar oss dagligen? Hur bidrar vi till denna förändring? Hur ser visionen av den hållbara framtiden ut? Vilket samhällssystem står vi inför? Dessa och fler frågor behandlas i denna framtidsverkstad.

En kursdag med inspiration, kunskap och övningar även från kända framtidsforskare i Centraleuropa, där Karin tidigare levde och som organisationsutvecklare och arbetade med just paradigmskiften. Efter att ha brunnit för detta tema i 40 år skrev hon boken våren 2020 och då hände det på riktigt. Det som hon längtat efter i fyra decennier blev verklighet. Otroligt men sant.

Denna kurs är speciell för dig som:

  • är beredd att se samhällssystemets akilleshälar
  • inte längre vill ”konservera” det gamla paradigmet
  • kanske känner att det är dags för ett kollektivt uppvaknande med förändring på alla plan
  • är beredd att tänka i nya banor
  • är nyfiken, vill veta mer och gillar utmaningar
  • vill medskapa en hållbar framtid

Välkommen till en kurs som guidar dig i paradigmskiftets farvatten.

Vad vore dock denna framtidsverkstad utan en kulinarisk resa i nytt paradigm? ”Vi är det vi äter” och ”Maten är vår medicin” heter det ju, eller hur? Köksmästaren Johan bjuder på kulinariska upplevelser från gården där han odlar med inslag av vilda ätbara växter från Ecotopia. Han har tidigare arbetat på välkända och fina krogar i Malmö. Nu tillagar han det han skördar med kärlek och delar med sig av denna gåva till sin familj och kollektivet på gården där han bor. Johan har förändrat sin livsstil från grunden…. det berättar han mer om i samband med maten som han serverar.

Välkommen i en ny tid! 

Karin Malmgren, socionom och samhällsentreprenör. Innan Karin vände hem till Skåne levde hon i Österrike där hon inspirerades till sin gröna livsstil. Under dessa tre årtionden arbetade hon som organisationsutvecklare, pilotprojektledare och konsult i Central­europa. Karin har ut­bildat och coachat i para­digmskiften på organisationsnivå, värdegrunds- och för­änd­rings­arbete samt personlig utveckling. Sedan 2012 har hennes andra vision – kunskapscentret Ecotopia på Österlen för medskapande av en hållbar framtid – manifesterats på gården där hon bor. Karin är även utbildad i permakultudesign och bärkraftigt byggande och boende.  Den 1 mars 2021 gav Förlagshuset Siljans Måsar ut hennes första svenska bok ”Systemstopp – Omstart för en hållbar framtid”.

Johan Alexandersson är köksmästare. En matupplevelse aktiverar alla våra sinnen och är en kanal till välmående och balans, menar Johan. Han har arbetat som kock under två decennier, under dessa år har han gjort allt från att vara köksmästare på Malmös första ekokrog  till att lära känna andra matkulturer på det arbetsintegrerande sociala företaget Yallatrappan. Han har arrangerat många matlagningskurser för grupper och lagat mat till tusentals festivalbesökare. För två år sedan flyttade Johan och hans familj till Österlen. Gården kallas EKA och där håller en gammal dröm på att förverkligas.


Datum:
Lördag 4 september 2021
Tid: 10 – 16.30

Kurskostnader (inkl 25% moms) inkl. vegansk lunch och fika:  890:- Boken Systemstopp-Omstart för en hållbar framtid  (ord. pris 249:-)  ingår signerad i kurskostnaden.

Begränsat antal deltagare.

För mer information: skriv till oss eller ring 0703 330814

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 eller om  du har läkarintyg betalar vi tillbaka din inbetalning.