Fortsättningskurs – Naturlig djursjukvård (del 2)

Naturmedicin för djur

Datum: 19 september 2021

Denna kurs är en fortsättning på grundkursen och vänder sig till dig som har gått den eller redan har en del kunskap om komplementärmedicin för djur. I kursen fördjupar du dig i olika behandlingsmetoder som homeopati, immunbiologi och örtmedicin.

Men du kommer också att lära dig mer om triggerpunkter, flödespunkter, akupunktur och det cranio sacrala flödet och hur du själv kan använda dig av dessa metoder för att stödja ditt djurs hälsa.

I kursen ingår organterapi och vilken naturmedicin som passar till olika typer av djur. Vi känner alla till tjuren Ferdinand med sitt lugna temperament…. Han svarar bäst på vissa medel emedan en eldig och het individ svarar bäst på ett annat medel även om de har samma sjukdomssymtom.

Kursen vänder sig främst till dig med katt, hund eller häst men självklart är alla djurägare välkomna. Vi kommer att praktisera på hundar under dagen. Har du en hund som du tror ställer upp? Vv meddela det i så fall i din anmälan. Kursledaren vore mycket tacksam om några hundar ställer upp.  

Catharina Ehlo har lång erfarenhet från sin egen praktik och är inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet. Hon lägger grunden för nya tankar kring medicin samtidigt som hon vill öka förståelsen för skillnaden mellan symtombehandlande veterinärmedicin och botande alternativ- och komplementärmedicin. 

Catharina lever för och med djur. Idag tre hästar, tio katter och två hundar. Hon är känd för sin djurkommunikativa ådra och har även bedrivit hästuppfödning i större skala på gården där hon bor och har sin praktik. 

Mötet med naturmedicin kopplade till praktiska exempel från Catharinas egen praktik och gård får denna kurs att både bli lärorik och spännande!

Kommentarer från tidigare deltagare:

”Kanontrevlig kurs med en mycket kunnig kursledare”
”Lärt mig mer än väntat! Fortsätt sprida din kunskap”
”Otroligt lärorikt”
”Kursledaren är otroligt kunnig och förtroendeingivande!”
”Mycket nöjd med dagen. Har inga övriga önskemål då kursledaren följde våra frågor”

catarina_liten

Kursledare: Catharina Ehlo har lång yrkeserfarenhet både från en djurklinik och från sjukvården. Catharina arbetade som djursjukvårdare på en veterinärklinik i fem år, innan och under tiden hon utbildade sig inom komplementärmedicin. Detta ledde till att hon sedan sökte andra vägar till läkande istället för den traditionella och vidareutbildade sig i örtmedicin, homeopati, näringslära, anatomi och fysiologi. Catharina har byggt upp och leder idag två verksamheter. Efter mer än 20 års framgångsrikt arbete med bland annat örtmedicin och näringslära på sin egen praktik Själens Stjärna bildade hon 2007 Stjärnörter där hon tagit fram egna örtprodukter som hon framställer till djur. Dessa är registrerade som fodertillskott hos Jordbruksverket. 

När: Söndagen den 19 september 2021, kl 10 – ca. 16.30

Plats: Ecotopia på Österlen

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegansk lunch och fika: 850:-

Rabatterad kurskostnad för denna del 2 och del 1 den 18/9: 1550:- (ordinarie pris 1700:-)

För mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

I samverkan med Stjärnörter

 Kursanmälan görs i 2 steg 1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
 
*Obligatoriska fält 
Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 betalar vi tillbaks din inbetalning.